IMA SE, MOŽE SE: Vladika Filaret počinje izgradnju luksuznog hotela!

Vladika mileševski Filaret počinje izgradnju luksuznog hotela u Pribojskoj banji, a nada se da će mu biti odobren i kredit iz Fonda za razvoj Srbije od milion evra kako bi radovi što pre bili gotovi

  • 45

- Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca, a ukoliko dozvole vremenske prilike, odvijaće se u tri smene - naveo je vladika Filaret.

Pribojska banja je vraćena Crkvi i započeto je njeno uređenje i obnova, a nakon okončanja prve dve faze radova, planirana je izgradnja velikog hotela, a iz Fonda za razvoj Srbije očekuje se kredit od milion evra.

- Razgovarao sam sa ministrom Milanom Bačevićem, te će Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja zaštiti vodu Pribojske banje, pa neće svako moći da eksploatiše kao do sad, a biće rađeno i njeno flaširanje - istakao je vladika.

On je dodao da je očekivao da će se stvari brže odvijati, ali se čekalo s projektima. Filaret je objasnio da će banja ostati u sastavu Kliničkog centra Užice, sa kojim će biti sklopljen ugovor, i da će u njoj raditi medicinski stručnjaci.

Zbog slučaja sa Pribojskom banjom, vernici u mileševskoj eparhiji su već dugo ogorčeni na svog nadležnog episkopa, a  Telegraf je već pisao o biznis-radnjama vladike Filareta.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    3. septembar 2013 | 00:54

    Од православља, ватикан правите.. Од када је његова светост, патријарх српски, господин Павле преминуо, све је почело да пропада..

  • stefff

    3. septembar 2013 | 00:49

    kako nece biti ogorceni kad filaret ima decka miljana p. koji ma ovlascenje da podize pare sa eparhijskog racuna. koji gradi kucu,tj.vilu na Bostnima sa sve bazenom,a filaretov je vozac

  • kemo

    3. septembar 2013 | 00:53

    ljudi ja sam bosnjak,nije da se mesam,al cuo sam sve najgore za fika, da gradi vile sebe i jednom decku,prijepolje cijelo zna za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA