TELEGRAF NA LICU MESTA: Ovako izgleda reka Sava dok je još potok! (VIDEO)

Telegraf vas vodi na početak toka Save dolinske koja se kasnije spaja sa Savom bohinjskom i čini onu moćnu reku na kojoj se u Beogradu nalaze najpoznatiji splavovi

  • 4

Izveštač Telegrafa sa Evrobasketa u Sloveniji, osim gledanja košarkaških mečeva, imao je priliku i da vidi reku Savu, i to sasvim drugačije nego obično.

Navikao da je to jedna ogromna reka koja protiče kroz Beograd i uliva se u Dunav, naš reporter bio je iznenađen kad je ugledao ovu ogromnu reku, na izvoru kao potočić podno planine Triglav. U pitanju je Sava dolinska koja se kasnije spaja sa Savom bohinjskom i čini tu moćnu reku.

Sa širinom od nekih 4 metra i dubinom od jedva 20 centimetara nimalo ne liči na onu nabujalu reku kojom plove brodovi, na kojoj su usidreni najpoznatiji beogradski splavovi i klubovi.

Reka Sava nastaje od dve rečice Save bohinjske i Save dolinske koje izviru na Bledu i podno Triglava, nekada najvišeg vrha Jugoslavije, a sad Slovenije.

j Telegraf

Od specijalnog izveštača Telegrafa iz Slovenije:

(Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ferguson 549

    4. septembar 2013 | 22:46

    E ovakvi naslovi su potrebni. A ne nekakve ruzne vesti iz sveta. Svaka cast!

  • gost

    5. septembar 2013 | 07:05

    Pa sve je na pocetku malo osim ljudske gluposti, Sava je mala na pocetku svog putovanja i Divac je isto bio mali pa je narastao :))

  • Uroš Lovrenčič

    4. septembar 2013 | 22:47

    Sava Dolinka in Sava Bohinjka. Piše na vsaki tabli, ko cesta pelje preko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA