ĆULIBRK: Telekom ne prodavati po svaku cenu

- Često se i nama u "Telekomu" postavlja pitanje da li smo za privatizaciju ili protiv privatizacije. Mislim da ne bi trebalo da tragamo za takvim odgovorom, jer postoje razlozi i da se "Telekom" privatizuje, ali i da se ne privatizuje - kaže direktor Predrag Ćulibrk

  • 1

Direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk kaže da vlada mora da ima sigurnog kupca ukoliko odluči da pokrene proces privatizacije "Telekoma", jer bi još jedna neuspela prodaja nanela veliku štetu toj kompaniji.

Privatizacija ove kompanije je dugogodišnja tema, a interesovanje potencijalnih kupaca za kompaniju je pozitivan znak, smatra Chulibrk dodajući da to govori i o investicionom ambijentu koji postoji u Srbiji.

- Ako su velike svetske kompanije zainteresovane da investiraju u Srbiji, onda to znači da prepoznaju i potencijal zemlje i potencijal kompanije koja bi bila predmet kupovine - istakao je Ćulibrk.

On je dodao da se još uvek niko direktno nije interesovao za kupovinu "Telekoma" u samoj toj kompaniji, podsetivši da o privatizaciji ipak treba da odlučuje Vlada Srbije, odnosno država kao većinski vlasnik.

- Često se i nama u Telekomu postavlja pitanje da li smo za privatizaciju ili protiv privatizacije. Mislim da ne bi trebalo da tragamo za takvim odgovorom, jer postoje razlozi i da se "Telekom" privatizuje, ali i da se ne privatizuje. Odluka je stvar prioriteta i šta zaista želimo da postignemo - smatra Chulibrk.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ej

    4. septembar 2013 | 13:38

    navedi jedan razlog za prodaju jado jadni? pa ta firma uzima milione na dnevnoj razini,a ulaganja minimalna.to je zlatna koka.ja obicni dostavljac to znam,kako onda ti ne znas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA