Otac Nikolaj proteran zbog ucenjivanja vladike Kačavende

Jeromonah Nikolaj Stamatović, koji je bio uhapšen ispred Patrijaršije SPC zbog pokušaja da proda kompromitujući snimak bivšeg vladike Kačavende sa četvoricom mladića, smenjen je sa te pozicije

  • 11

Jeromonah Nikolaj Stamatović, koji je u aprilu ove godine bio uhapšen ispred Patrijaršije SPC u Beogradu zbog pokušaja da proda kompromitujući snimak bivšeg vladike Kačavende sa četvoricom mladića, smenjen je sa te pozicije u manastiru u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine, rekao je za Dnevni avaz pravni zastupnik u SPC.

To je za sarajevski "Dnevni avaz" potvrdio pravni zastupnik Mitropolije dabrobosanske SPC u Sarajevu Duško Tomić.

- Stamatović je smenjen zato što je prodavao snimak, čime je počinio krivično delo jer je zabranjeno prodavati pornografske sadržaje. Naređeno mu je da napusti Bijeljinu. Očigledno, novi episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom radi svoj posao kako treba - rekao je Tomić.

Nikolaj je ponudio Bojanu Jovanoviću na prodaju snimak za 100.000 evra, ali je Jovanović o tome obavestio policiju koja je potom uhapsila Nikolaja.

Nakon toga, snimci su se pojavili i u medijima a Kačavenda je penzionisan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    16. septembar 2013 | 18:18

    Hoće li Kačavenda učestvovati na predstojećoj gej paradi?

  • dragoslav

    16. septembar 2013 | 18:33

    Kacavenda penzionisan ma on treba da bude vesan i to javno ali para vrti gde burgija nemoze.

  • Srpkinja

    16. septembar 2013 | 18:31

    Ovoga protjerali jer je ucjenjivao a ovog penzoonisali a pederisao se i iskoristavao bogoslovske djake?! Svasta Boze!!! Tako crkva funkcionise? Boze oprosti im, ne znaju sta cine!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA