≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksa ušao u ABA finale, pa pozdravio prijatelja Nikolu Rokvića: "To što radi je fantastično..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli će se boriti za trofej...

  • 6
Aleksa Avramović Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale regionalnog takmičenja, pošto su u trećoj odlučujućoj utakmici u Areni savladali ekipu Budućnosti rezultatom 100:86.

Posle meča, svoje utiske izneo je košarkaš crno-belih Aleksa Avramović. Plejmejker Partizana je istakao da je zadovoljan pobedom, a imao je i zanimljiv pozdrav za svog prijatelja.

- Posle one utakmice u Podgorici bih se pre svih zahvalio svim onim prijateljima koji su mi poslali poruke koje su mi značile. Znaju oni ko su i hvala im na tome. Pozdravio bih ovim putem i Nikolu Rokvića, koji ke otišao na jedan veliki podvig, da se pokloni moštima svetog Nektarija Eginskog. Ušao je u Grčku, stvarno mu šaljem pozdrave uz nadu da će stići živ i zdrav tamo. To što radi je fantastično za njega i njegovu porodicu i celo hrišćanstvo.

Potom, Aleksa je govorio o Partizanu i istakao da ne očekuje da samo jedan srpski klub igra u Evroligi sledeće sezone.

- Ne smatram da su one najave da će samo jedan klub da igra Evroligu realne, baš ne smatram tako. Zvezda je imala koliko, 18.000 gledalaca, mi 20.000... Mi smo doneli 38.000 gledalaca u proseku, podigli gledanost Evrolige i šta sad... Nisam neko ko odlučuje, ali ne deluje mi rezonski. Razmišljam objektivno i nisam neko ko gleda navijački. Idemo sada u utakmice, sa pokušajem da pobedimo.

Zvezda još nije objavila gde će igrati finale, u "Areni" ili "Pioniru".

- Neka igraju gde god hoće. Imamo odmor i trening, ne razmišljamo o tome gde će biti domaćini. Gde god da budu, super.

Dodao je Aleksa da nije siguran da li je isključenje Jogija Ferela poguralo ekipu.

- Nikada nećemo saznati, ali način na koji smo igrali u drugom poluvremenu, vodi me do zaključka da bismo sigurno pobedili, sa njim ili bez njega. To mogu slobodno da kažem. Odvojili smo ih od lopte, od linije za tri poena. Oni jesu uspevali da pogode neke šuteve i tako se drže, ali smo mi držali nivo. Ne znam koliko su oni imali izgubljenih, a koliko mi ukradenih ili blokiranih lopti, ali stvarno smo držali nivo sve dok se nismo odlepili.

Za njega su navijači porodica.

- Javio sam se svojoj porodici, za njih sam poslao poljubac. Porodica je početak i kraj svega. Mislim i na Partizan, gde smo svi kao porodica i držimo se zajedno, iz ljubavi proizilaze samo dobre stvari, nema mesta negaciji i lošem razmišljanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA