Ljimaj i ostali oslobođeni optužbe u slučaju Klečka

Veće osnovnog suda u Prištini sastavljeno od dvoje Euleksovih i jednog kosovskog sudije, kojim je predsedavao Euleksov sudija, oslobodio je okrivljene za ratne zločine i ostala krivična dela u tzv predmetu „Klečka"

  • 8

Sudsko veće je ukinulo meru javljanja svim okrivljenima u stanicu policije i naložilo je da im se vrate njihovi pasoši.

Veće osnovnog suda u Prištini sastavljeno od dvoje Euleksovih i jednog kosovskog sudije, kojim je predsedavao Euleksov sudija, oslobodio je okrivljene Arbena Krasnićija, Nasera Krasnićija, Nasera Šalju, Nedžmija Krasnićija, Fatmira Ljimaja, Behljulja Ljimaja, Šabana Šalju, Sabita Šalju, Besima Šurdaja i Refkija Mazrekua za ratne zločine i ostala krivična dela u tzv predmetu „Klečka".

Sud smatra da su argumenti Tužilaštva u znatnoj meri zasnovani na dokazima koje je obezbedio sada pokojni, svedok saradnik, Agim Zogaj.

Međutim, sudsko veće smatra da dokazi koje je on obezbedio o važnim predmetnim stvarima, posebno o identitetu lica za koje je tvrdio da su izvršila krivična dela za koja su optužena, nisu potkrepljeni pouzdanim, nezavisnim dokazimajer nisu dosledni drugim dokazima i u suprotnosti su sa njima.

Sudsko veće je našlo da su u materijalnom pogledu, dokazi Agima Zogaja u celosti nepouzdani i da bi bilo nesigurno oslanjati se na njih u cilju osuđivanja okrivljenih za krivična dela iz optužnice, a presudu će obrazložiti u roku od trideset dana.

Okrivljeni su optuženi u više tačaka optužnice za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, koji su izvršavani od početka 1999. god. do sredine juna, 1999. god. protiv srpskih i albanskih civila, kao i protiv zarobljenih pripadnika srpske vojske i policajaca u improvizovanom pritvorskom centru Oslobodilačke vojske Kosova (UQK) koji se nalazio u selu Klečka.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    17. septembar 2013 | 18:29

    А да није неко очекивао да ће бити осуђени?! Где вам је сада Дачић? Питајте га да прокоментарише?

  • Goxy

    17. septembar 2013 | 18:12

    Xaxa, ma ko nas je.. , i nismo za bolje......

  • gruveer

    17. septembar 2013 | 19:46

    Bravooo, tako se dobija drzava a ne kao nasi redom od jednog do drugog izvinite molim vas... Pa onaj nas bivsi predsednik tkz: Dzorz Kluni izlazi na tv i cestita narodu hapsenje generala Mladica itd.. Nismo za boljee jbg!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA