Zbog lošeg goriva, šteta na automobilu 700 evra

Vozačima zbog lošeg goriva propadaju pumpe, dizne, filteri na automobilima, upozoravaju majstori. Poslednjom inspekcijskom kontrolom ustanovljeno je da su 22 od 70 proveravanih pumpi prodavale gorivo lošeg kvaliteta

  • 5

Iskustvo vozača pokazuje da je gorivo natočeno u nekoj od susednih zemalja, znatno kvalitetnije od onog koje se prodaje u Srbiji. Poslednja kontrola pokazala je da trećina proveravanih pumpi toči loše gorivo.

Poslednjom inspekcijskom kontrolom ustanovljeno je da su 22 od 70 proveravanih pumpi prodavale gorivo lošeg kvaliteta. Nije saopšteno o kojim pumpama je reč, ali će se to znati kada policija i sudovi završe svoj deo posla.

Načelnik Odeljenja za tehnički nadzor Ministarstva trgovine Slaviša Petković kaže da su MUP-u prijavili saznanja o derivatu koji je mogao da izazove "katastrofalne posledice" na benzinskim stanicama.

Šteta postoji i za vozače kojima zbog lošeg goriva propadaju pumpe, dizne, filteri na automobilima, kažu majstori. Događa se i da neki delovi izgore, kao vozaču koji je popravku platio 700 evra.

Majstor u auto-servisu u Beogradu Miodrag Marković kaže da se događa da se prilikom konstatacije kvara ustanovi da su u samom rezervoaru od mnogo lošeg goriva izgorela creva, da su postala trula, a da je auto star dve-tri godine.

- Uopšte nije naivno sipati takvo gorivo zato što su posledice baš velike i skupe. Kod benzinskih agregata recimo može nešto da se sredi do 8.000, 10.000 dinara, kod dizel varijanta čak ide i do 100.000 dinara popravka takvih problema - objašnjava Marković.

(Telegraf.rs/ Izvor: Kamatica/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlajche

    19. septembar 2013 | 13:38

    ma sta tu ima da se kriju imena pumpi, na papir bato pa da vidis kako lete pare iz džepa.

  • paki

    19. septembar 2013 | 14:05

    Sve su pumpe sumnjive, gorivo sa zapda je neuporedivo kvalitetnije a skoro isto kosta, a auto bar 20% manje trosi abolje vuce

  • Bojan

    19. septembar 2013 | 14:41

    Zabole njih za ventile,pumpe i dizne.Njih samo interesuje kako da zarade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA