Euleks nudi 27.500 evra za informacije o ubistvu njihovog čoveka

- Lično apelujem na svakoga je nešto video da nešto kaže, ako ste nešto neobično videli bez obzira ako je to malo ili beznačajno po vašem mišljenju, da to prijavite policiji - rekao je tužilac radnog tela za Mitrovicu dodeljen u istrazi tragične smrti Euleksovog službenika

  • 6

Paskal Persons, tužilac radnog tela za Mitrovicu dodeljen u istrazi tragične smrti službenika Euleksa Audriusa Šenavičijusa, danas je u severnoj Kosovskoj Mitrovici objavio nagradu u iznosu 27.500 evra ili 3.000.000 dinra za informacije koje će dovesti do izršioca ili izvršilaca ovog gnusnog ubistva.

- Lično apelujem na svakoga ko je nešto video da nešto kaže, ako ste nešto neobično videli bez obzira ako je to malo ili beznačajno po vašem mišljenju, da to prijavite policiji, sve što kažete biće tretirano vrlo poverljivo, potrebna nam je vaša pomoć da rešimo ovo ubistvo, a ja sam odlučan da danonoćno radim da izvršioca ili izvršioce priveden pravdi - rekao je tužilac.

Na konferenciji za novinare u severnoj Kosovskoj Mitrovici, koju je danas otvorio načelnik Specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel, predsavljeni su tužioci i istražitelji koji rade na istrazi ubistva carinika Euleksa.

- Specijalno tužilaštvo je 19. septembra započelo istragu tragične smrti Audriusa Šenavičiusa, međunarodnog službenika Misije vladavine prava Eropske Unije, koji je radio na Kosovu i koji je tog dana ubijen dok je bio na dužnosti carinika Euleksa. Specijalno tužilaštvo je preuzelo ovu istragu zato što ona spada u njegovu izričitu nadležnost kao krivično delo izvršeno nad međunarodnim službenikom na Kosovu - rekao je Ratel.

On je predstavio tužioce i istražitelje koji rade na ovoj istrazi, i dodao da "Specijalno tužilaštvo ima tesno partnerstvo sa policijom Kosova, radnim telom za Mitrovicu i Jedinicama Euleksa za organizovani kriminal“ u otkrivanju ovog zločina.

Regionalni komandir kosovske policije - sever odao je priznanje svojim oficirima koji neumorno rade, pokušavajući da reše ovaj zločin.

- Kosovska policija uspostavlja kontrolne punktove i ide od vrata do vrata na području na kome se zločin dogodio u cilju ispitivanja da li je iko video nešto što može biti povezano sa zločinom - rekao je Đurić.

On je dodao da Kosovska policija radi u potpunoj saradnji sa Euleksom, "koji nam pruža tehničku podršku u pogledu forenzičke ekspertize i savete kako treba da teče vođenje ovog slučaja“ i pozvao svakoga ko je nešto video da kaže.

Endrju Karni, Euleksov tužilac specijalnog tužilaštva, rekao je da je impresioniran saradnjom i posvećenošću i odlučnošću kapetana Đurića da pronađe izvršioce ovog krivičnog dela.

- Istražioci Radnog tela za Mitrovicu, pojačani su na dan ubistva iz jedinice Euleksa za istragu organizovanog kriminala, tog dana mesto zločina je obezbeđeno i forenzički tim je brzo pretraživao dokaze, 20 veštih istražitelja uključeno je od strane Euleksa, svaki dan radimo u tesnoj saradnji sa policijom Kosova, pratimo više linija ispitivnja, od kojih će svaka biti praćena do prirodnog zaključka, međutim, slučaj će biti rešen ovde među lokalnim stanovništvom - rekao je Karni i kao i njegovi predhodnici apelovao na sve koji imaju bilo kakva saznanja o ovom zločinu da jave na telefon + 381 37 78 65 65.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA