Pritvor do 30 dana za manijaka sa Mostarske petlje

Sudija je silovatelju pritvor odredio zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da utiče na svedoke i da ponovi krivično delo

  • 5

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Dejanu G. (33) koji se sumnjiči da je u neosvetljenom pešačkom delu Mostarske petlje silovao devet žena u proteklih godinu i po dana.

- Sudija je silovatelju pritvor odredio zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da utiče na svedoke i da ponovi krivično delo. Pritvor mu je određen i jer mu se na teret stavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti - rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Osumnjičenog su u policiji prepoznale njegove žrtve, žene koje je napadao u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima, tako što im je prilazio s leđa na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje. Najmlađa žrtva napasnika imala je 17, a najstarija 46 godina. Sa napadima je počeo u junu 2012. godine, a poslednju žrtvu od 22 godine silovao je 11. novembra.

Policija sumnja da je počinio još desetak napada koje žrtve nisu prijavile. Na osnovu tragova koji su pronađeni na stepenicama, policija je DNK analizom uspela da utvrdi da je reč o istom napadaču koji je i prošle godine napadao prolaznice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA