LAGUNA PREPORUČUJE: "Neprimetni" Ketrin Veb

Izdavačka kuća Laguna ove nedelje pored romana "Neprimetni" preporučuje i ljubavnu priču "Zanesena" S.K. Stivens kao i dirljivu životnu priču Svetlane Velmar-Janković u njenom novom romanu "Prozraci"

  • 0

Ove nedelje izdavačka kuća Laguna vam preporučuje nezaboravnu priču o ljubavi, izdaji – i ubistvu u romanu "Neprimetni" Ketrin Veb. Svetlana Velmar-Janković opisuje svoje uspomene na njenu najraniju mladost kao i lično iskustvo evropskog sumraka tridesetih godina 20. veka u romanu "Prozraci", a ukoliko volite snažne i emocionalno nabijene ljubavne romane "Zanesena" S.K. Stivens će vas osvojiti svojom neverovatno pričom.

Neprimetni

Ketrin Veb

Engleska, 1911. godine.

Slobodoumna mlada žena stiže u uspavano berkširsko selo na položaj sluškinje u domaćinstvu sveštenika Kaninga i njegove žene Hester. Njen dolazak pokrenuće čitav niz neočekivanih događaja koji će uticati na sve njih.

Ket krije tajne iz prošlosti – tajne koje je njena nova gospodarica spremna da previdi, ali koje nikad neće razumeti... To nije jedino sa čime Hester Kaning treba da se izbori.

Njen muž u kuću poziva jednog mladića koji sa sobom donosi opasne opsesije...

Za vreme dugog, teškog leta, parohijsku kuću će uzburkati ambicija, ljubav i ljubomora – s razornim posledicama.

Zanesena

S.K. Stivens

Snažna i emocionalno nabijena ljubavna priča o mladoj ženi koja je rastrzana svojim osećanjima prema zgodnom, pouzdanom momku koji je obožava i popularnoj, seksi, lokalnoj rok zvezdi. Ljubavni trougao u kojem osećanja junaka jure luđe od najopasnije vožnje rolerkosterom.

Već skoro dve godine njen dečko Deni pruža Kiri sve što je oduvek želela: ljubav, nežnost i beskrajnu odanost. Kada se njih dvoje odsele u novi grad da u njemu započnu zajednički život – Deni na poslu svojih snova, a Kira na uglednom univerzitetu – čini se da je sve savršeno. Međutim, nepredvidive obaveze razdvajaju srećni par.

Usamljena, zbunjena i željna utehe, Kira se neočekivano zbližava s Kelanom Kajlom – lokalnom rok zvezdom. U početku je on samo drug na kojeg se oslanja, ali uporedo s njenom usamljenošću, jača i njihova veza. A onda se, jedne noći, sve iz korena menja... i ništa između njih dvoje više neće biti kao pre.

Prozraci

Svetlana Velmar-Janković

Dramatični događaji opisani u ovoj knjizi su uspomene Svetlane Velmar-Janković na svoju najraniju mladost, na lično iskustvo evropskog sumraka krajem tridesetih godina XX veka, na doba okupacije Kraljevine Jugoslavije i, najzad, srpskog društvenog i građanskog sloma posle savezničke pobede nad fašizmom i ulaska partizanskih i sovjetskih trupa u ratom razorenu zemlju.

Pred očima devojčice smenjuju se „prozraci" bezbrižnog detinjstva u uglednoj porodici visokog državnog službenika u Beogradu, pred Drugi svetski rat, oglašavaju se zloslutni glasnici apokalipse iz zelenog oka filipsovog radio-aparata, ređaju odlomci sećanja na izdaju u praskozorje 6. aprila, na pakao i pometnju bombardovanja, na rušilačku neman zla, oskudicu i zbegove koji su usledili tokom teških godina tuđinske okupacije, konačno i na poraz nacizma u svetu i pobedu revolucije u Jugoslaviji i uspostavljanje takozvane narodne vlasti.

Lična drama devojčice i njene obespravljene porodice pretvara se na kraju u potresne prozrake surove odmazde pobednika nad mnogim nekada imućnim građanskim porodicama u Srbiji, proglašenim za narodne neprijatelje a krivim bez krivice.

Ova jedinstvena, mudra, a neretko i dirljiva sećanja prenose čitaocu nauk da pobeda nad zlom ne donosi uvek oslobođenje od terora i straha.

Top lista izdavačke kuće Laguna:

1. Spas

Isidora Bjelica

2. Serviraj za pobedu

Novak Đoković

3. Rukopis otkriven u Akri

Paulo Koeljo

4. A planine odjeknuše

Haled Hoseini

5. Znamenje anđela

Dejan Stojiljković

6. Iščezla

Džilijen Flin

7. Vidovite priče

Dušan Petričić

Ljubivoje Ršumović

8. Gnusoba

Svetislav Basara

9. Prva bračna noć

Sofi Kinsela

10. Tamo daleko

Vuk Drašković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA