Đurašković svedočio na suđenju Zvonku Veselinoviću

Protiv Zvonka Veselinovića vodi se postupak zbog nezakonitog prisvajanja 32 kamiona u vlasništvu "Hipo-Alpe Adria lizinga"

  • 0

Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije", saslušan je danas kao svedok u postupku koji se vodi protiv Zvonka Veselinovića zbog nezakonitog prisvajanja 32 kamiona u vlasništvu "Hipo-Alpe Adria lizinga".

Đuraškoviću se, podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog sumnje da je sa vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem učestvovao u malverzacijama sa putarskim preduzećima.

Osim Veselinovića, optužnicom su obuhvaćeni i Milan Radojčić i Dragan Ćurčić i oni se terete da su zloupotrebama pribavili 237 miliona dinara i prisvojili sporne kamione.

Đurašković je danas, tokom svedočenja, potvrdio da je poslovao sa firmom "Eurokop" Dragana Ćurčića, ali je rekao da o kamionima ne zna ništa.

- Imali smo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Znam da su vođeni pregovori o preuzimanju kamiona, ali ne znam da li je to i realizovano. O tome bi mogao više da vam kaže Zoran Mihajlović, direktor u preduzeću "Partizanski put" - rekao je Đurašković.

On je objasnio sudskom veću i da Zvonka Veselinovića poznaje odnedavno.

- Čuo sam ranije za njega, ali smo se upoznali tek kada su se i kod mene i kod njega pojavili problemi - rekao je Đurašković, aludirajući na pritvor u kom su i jedan i drugi boravili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA