Sretko Kalinić izjavio saučešće Luki Bojoviću!

Skandal u sudnici u Beogradu, iz koje je uspostavljen link s onom u kojoj su u Španiji sedeli Bojović i Milisavljević, izazvao je Kalinić kada je Luki Bojoviću izjavio saučešće povodom smrti brata Nikole

  • 4

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević, nekadašnji pripadnici "zemunskog klana", koji u zatvoru u Španiji čekaju izručenje Srbiji, saslušani su video-linkom u postupku protiv Aleksandra Simovića zbog ubistva svedoka-saradnica Zorana Vukojevića Vuka.

Skandal u sudnici u Beogradu, iz koje je uspostavljen link s onom u kojoj su u Španiji sedeli Bojović i Milisavljević, izazvao je Kalinić.

- Što bi rekli Hrvati, moja sucut - rekao je Kalinić Bojoviću, kog je prethodno optužio za ubistvo još jednog svedoka u postupku za ubistvo premijera Kuje Krijestorca.

Na njegovu provokaciju zbog izjave saučešća za ubistvo brata Nikole, reagovala je majka braće Bojović, koja je sedela u publici, ali i advokatica Luke Bojovića koja je njegove reči ocenila kao pretnju.

- Nisam pretio, ja se izvinjavam. Samo sam izjavio saučešće - rekao je ironično Kalinić.

Kalinić i ostali pripadnici "zemunskog klana", podesetimo, u lošim su odnosima od 2010, kada ih je posle ranjavanja i hapšenja u Zagrebu Sretko Kalinić optužio za brojne zločine. Bojović je, upravo na osnovu njegovih navoda, uhapšen u Španiji jer je protiv njega podignuta optužnica zbog likvidacija koje su "zemunci" počinili dok su bili u bekstvu.

Pripadnici jednog od najjačih kriminalnih klanova koji su danas prvi put imali priliku da se susretnu nastavili su da se međusobno optužuju za brojne zločine.

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević izjavili su u prvom svedočenju pred srpskim sudom da ne znaju ništa o ubistvu Vukojevića. Bojović je naveo i da je Kalinić slagao kada je rekao da je od njega čuo da je Simović ubio svedoka-saradnika, jer Kalinića navodno i ne poznaje.

- Moj odnos sa tom osobom ne postoji, jer ja tog čoveka ne poznajem. Nas vezuje to što je on bio prijatelj sa mojim prijateljima, Vladimirom Milisavljevicem i Cvetkom Simićem, koji je zbog drugovanja sa njim i završio kako je završio - rekao je Bojović, optužujući Kalinića za ubistvo Simića. Međutim, kada je za govornicu izašao Kalinić, on je odbacio Bojovićeve tvrdnje i uzvratio mu optužbama.

- On je ubio Krijestorca za braću Simović i ne možete od Luke Bojovića da očekujete da kaže nešto protiv Aleksandra Simovića. Ne znam zašto pominje Cvetka Simića, oni su eksperti za likvidacije svojih drugova - uzvratio je Kalinić.

Posle kratke rasprave Kalinića i Bojovića, za govornicu je izašao drugi "zemunac" koji u zatvoru u Španiji čeka izručenje, Vladimir Milisavljević. I on je, kao i Bojović, odbacio Kalinićeve navode o ubistvu Vukojevića.

- To je apsolutna laž i nije prvi put da druge ljude optuži za ono što je on uradio. Kalinić laže i u ovom i u drugim predmetima. Lažno je optužio Luku Bojovića da je u Španiji ubio Milana Jurišića - rekao je Milisavljević, ali mu je Kalinić predložio da svi zajedno odu na poligraf.

- Vlada je veliki lažov - rekao je Kalinić.

Posle saslušanja dvojice svedoka linkom iz Španije, zbog kojih je u maju ove godine i odloženo izricanje presude, tužilaštvo i odbrana izneli su završne reci.

Jovica Jovanović, zamenik tužioca za organizovani kriminal zatražio je da Simović bude osuđen, jer smatra da je dokazano da je u junu 2006. ubio svedoka saradnika Zorana Vukojevica Vuka, dok je odbrana zatražila da on bude oslobođen optužbi.

- Posle svega, dolzimo do zaključka da Kalinić ne govori istinu. Očekujem od ovog veća i siguran sam da cemo doći do istine, a to je da cu biti oslobođen optužbi - rekao je Aleksandar Simović u završnoj presudi, čije je izricanje zakazano za 17. decembar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. decembar 2013 | 12:39

    Za Evropsku uniju nismo, ali se zato Kolumbiji i Meksiku blizimo nezaustavljivom brzinom.

  • milic

    9. decembar 2013 | 17:41

    Ovde je sve bolesno , definitivno j.... ti Srbiju

  • Hercegov grad

    9. decembar 2013 | 18:08

    Izjava Milosavljevica da se kriminalnoj grupi zemunski klan pridruzio 2000 godine,govori mnogo:da je grupa bila kompletba tek dolaskom Djindjica na vlast,sto je i istina,a gubi se prica o jriminalu te grupe u vreme Milosevica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA