Predsednik Pokreta 1389 Miša Vacić priveden, pa pušten

Policija je u redovnoj kontroli privela predsednika Pokreta 1389 Mišu Vacića, dok je šetao sa još jednim članom pokreta. Njemu je uručen poziv, na osnovu sudske potrage da se u ponedeljak javi sudu

  • 8

Oko 14 časova, po raspisanoj poternici, uhapšen je Miša Vacić predsednik i portparol Pokreta 1389, a nakon privođenja Vacić sproveden u sudski pritvor. Pripadnici MUP-a uhapsili su Vasića dok se šetao sa još jednim pripadnikom pokreta.

Za Vacićem je sud raspisao poternicu, zbog čega je nakon privođenja Vacić sproveden u sudski pritvor.

"Vaciću je uručen poziv, na osnovu sudske potrage da se u ponedeljak javi sudu", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prvi osnovni sud osudio je polovinom jula na uslovnu kaznu od godinu dana Vacića zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije kao i nedozvoljeno držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Vacić je kažnjen uslovom kaznom zatvora s rokom provere od četiri godine, tako da se kazna neće izvršiti ukoliko u tom roku ne izvrši novo krivično delo, rečeno je u MUP-u.

Vacić je posle par sati pušten iz pritvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    13. decembar 2013 | 18:30

    Izbori na Vozdovcu, pa da mu smanje rejting. U Srbiji je rizicno biti Srbin.

  • srki

    13. decembar 2013 | 18:13

    Vi najbolje da uvedete jos policijski cas i to je to!

  • Zorica

    13. decembar 2013 | 19:04

    Nije mi jasno, kakvo je on krivično delo učinio? Zašto se tereti? Ja ovog mladića izuzetno volim iz razloga što je mladić veliki patriota i što širi nacionalizam. Ne vidim šta ima u tome loše? Zagovornik je zdrave srpske porodice a protiv izopačenosti. Ne znam da je širio diskriminaciju a posebno ne rasizam prema drugim nacionalnim manjinama. Njega i Mladena Obradovića jako poštujem i volim kao i njihov program. Možda nisam dovoljno upućena u njegovu aktivnost ali koliko znam, ne vidim svrhu da treba da dobije kaznu zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA