Gej magazin izabrao papu za ličnost godine!

Jedan magazin za prava gejeva iz SAD proglasio je papu Franju za ličnost godine zbog pozitivnijeg odnosa prema homoseksualnosti, javila je televizija Al Džazira

  • 1

Američki magazin Advokat, koji se bavi pravima gej populacije, proglasio je papu Franju za ličnost godine zbog pozitivnijeg odnosa prema homoseksualnosti, javila je danas televizija Al Džazira.

Magazin je pohvalio papu Franju zbog reči ohrabrenja za gejeve i lezbijke, i ocenio da je njegova politika u potpunoj suprotnosti sa politkom njegovog prethodnika, pape Benedikta Šesnaestog.

Odluka magazina Advokat da papu Franju proglasi ličnošću godine poklapa se sa njegovim 77. rođendanom, a zasnovana je na papinoj slavnoj izjavi jednom novinaru: "Ako je neka osoba gej, i traži Boga i ima dobru volju, ko sam ja da mu sudim?"

Jezuitski papa takođe se nalazi na naslovnoj stani Advokata.

Papina fotografija, to jest njegov obraz, "ukrašena" je simbolom iz kampanje za borbu protiv homofobije, iako Vatikan tvrdi da u zvaničnom stavu prema homoseksualcima nije došlo do promene. Rimokatolička crkva podučava pastvu da je homoseksualni čin grešan.

Magazin Advokat međutim ocenjuje da niko ne bi trebalo da potceni kapacitet nijednog pape da srca i duše vernika usmeri prema otvaranju za pripadnike LGBT zajednice.

Papa Franjo je 17. decembra proslavio rođendan podelivši obrok sa beskućnicima. Za papu je izabran u martu, nakon što se Benedikt Šesnaesti povukao.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA