BRAVO ZA VOJVODINU: Više zaposlenih osoba sa invaliditetom

U saopštenju pokrajinske vlade je navedeno da je smanjenje i stabilizacija broja nezaposlenih osoba sa invaliditetom direktna posledica ispunjavanja odgovarajućih zakonskih okvira

  • 0

U Vojvodini je u prvih deset meseci ove godine zaposleno 2.020 osoba sa invaliditetom, što je 39 odsto više u odnosu na isti lanjski period.

Prema podacima Pokrajinske službe za zapošljavanje, u Vojvodini je do kraja oktobra evidentirano 6.757 nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

U saopštenju pokrajinske vlade je navedeno da je smanjenje i stabilizacija broja nezaposlenih osoba sa invaliditetom direktna posledica ispunjavanja odgovarajućih zakonskih okvira, kao i da je afirmativna politika u toj oblasti povećala broj onih koji se prijavljuju na tržište rada iz grupe radno neaktivnih, s namerom da koriste raspoložive programe i povećaju izglede za zapošljavanje.

Uz to je i restriktivnija politika sticanja prava na invalidsku penziju povećala udeo aktivnih tražilaca posla među nezaposlenima i smanjila pretenzije na sticanje statusa invalidskog penzionera.

Pokrajinska vlada prihvatila je informaciju Poakrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova o zapošljavanju osoba sa invaliditetom kod poslodavaca u Vojvodini, u skladu sa zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA