MARIĆ: Arkan je ubijen zato što se nagodio s Hagom!

U ekskluzivnom intervjuu za "Nedeljnik" novinar Milomir Marić otkriva kako je Arkan nameravo da ubije Šešelja, zašto je postao vođa Delija, zašto je šamarao Marka Miloševića i prepirao se s Radetom Markovićem

  • 30

Željko Ražnatović Arkan najverovatnije je ubijen zbog nagodbe s Haškim tribunalom da bude svedok saradnik, kaže za "Nedeljnik" novinar Milomir Marić, koji upravo sprema veliku dokumentarnu seriju o nekadašnjem komandantu dobrovoljačke garde.

- Očigledno da je Ražnatović tajno stupio u kontakt s Haškim tribunalom i dao neki iskaz. Možda i njegova likvidacija ima veze s tim. Verovatno su ga spremali da bude zaštićeni svedok. O tome niko ni do danas ne zna ništa. Te priče da je išamarao Marka Miloševića, da se prepirao s Radetom Markovićem... To su sve gluposti. Da neko ubije Arkana usred bela dana, bila je nemoguća misija. Osim ako su oni koji su ga i stvorili pustili da ga neko ubije ili sami organizovali to ubistvo - naveo je Marić.

On je za "Nedeljnik" izneo niz eksluzivnih informacija o Arkanu, njegovom odrastanju, školovanju, političkom angažmanu, ulozi u vladavini Slobodana Miloševića...

- Arkan je simbol vremena čija je karakteristika bila da su se deca pojedinih visokih oficira "odmetnula" postajući mafijaške perjanice Jugoslavije i Srbije - naveo je Marić i dodao da je Arkan imao moralno-političku "podobnost" da postane kriminalac.

Marić je podsetio da je Arkan u nekoliko evropskih zemalja osuđen ukupno na više od 25 godina zatvora, ali je iza rešetaka proveo tek nešto više od godinu dana.

- Pričao je da posebno voli da operiše u skandinavskim zemljama i Holandiji, jer njihova policija manje bije kad hapsi - ukazao je Marić.

On je istao da Arkan nikad nije priznao da je radio za službe bezbednosti.

- Arkan je govorio: "Nikad nisam radio za Državnu bezbednost, nisam ubijao ni za kakav režim, ni za Tita, ni za bilo koji drugi. Ja sam bio svoj čovek od početka do kraja" - konstatovao je Marić.

U eksluzivnoj priči o Željku Ražnatoviću, Marić je obelodanio kako je Arkan nameravo da ubije Vojislava Šešelja, o njegovoj ulozi u devetomartovskim protestima, zašto je postao vođa navijača Zvezde, popularnih Delija, ali još niz intrigantnih detalja iz njegove biografije.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosic

    19. decembar 2013 | 17:58

    ako arkan nije bio kriminalac ko je onda bio? pitajte bosanske srbe sta je radio i kako je na kraju jedva zivu glavu izvukao iz bosne bjezeci!

  • EJ

    19. decembar 2013 | 17:51

    Ej pustimo priče jer postaje jasno da se neke moralo likvidirat a neke skrivat po Srbiji a neke čekat da umru u Hagu jer inače bi se dogodilo to da Hag potpuno osudi sve naše a oslobodi sve hrvatske generale jer bi to tek bilo zlo ovako sada nekih od naši jednostavno nema pa nisu niti osuđeni nasreću pa može da se priča ko šta oće!!!

  • Čučuk Stanoje

    19. decembar 2013 | 21:42

    Klasičan kriminalac i siledžija koga je štitila država. To vreme će ostati zapamćeno po pomračenju mozga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA