Crna Gora rekla NE Rusiji!

Zvanična Podgorica odbila je zahtev Rusije da joj dozvoli da u Baru instalira svoju vojnu bazu, koja bi bila logistička podrška za njenu pomorsku flotu u Sredozemlju

  • 39

Zvanična Podgorica odbila je zahtev Rusije da joj dozvoli da u Baru instalira svoju vojnu bazu, koja bi bila logistička podrška za njenu pomorsku flotu u Sredozemlju, jer je neizvesno da li će moći da zadrži svoju pomorsku bazu u luci Tartus u Siriji, pišu podgoričke “Vijesti”.

Pozivajući se na izvore u crnogorskoj vladi, list navodi da je Moskvi odgovoreno negativno. S obzirom na ratni konflikt u Siriji i mogućnost da jedan od uslova za njegovo rešavanje bude odlazak Rusa iz Tartusa, alternativa je Bar pošto su sve ostale zemlje u regionu ili u NATO ili pod uticajem Zapada.

Izvori "Vijesti" tvrde da je u crnogorskoj vlasti duže razmatran ruski zahtev i da je jedan od najžešćih protivnika sporazuma sa Moskvom bila ministarka odbrane Milica Pejanović Ðurišić. Kako se navodi, deo crnogorskog obrazloženja za odbijanje ruskog zahteva sadrži pozivanje na međunarodno pravo.

List je naveo da bi eventualno pristajanje Podgorice da se ruska vojska stacionira u Baru značilo kraj priče o integraciji Crne Gore u NATO. Dodaje se da je o zahtevu Moskve bila obaveštena i Ambasada SAD u Podgorici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikos

    19. decembar 2013 | 17:00

    To je Albanija ne Crna gora

  • Т.М.

    19. decembar 2013 | 16:56

    А да је званична Америка затражила дозволу за стационирање СВОЈЕ војне базе... Погађате, наравно.

  • Saka

    19. decembar 2013 | 19:09

    @crnogorac takve crnogorce poput tebe ne volimo. Mi nismo priznali Kosovo i bombardovani smo zbog toga a vi ste ga priznali medju prvima. Takva nam braca ne trebaju. Izmisljate novu crkvu i novi jezik da mozete i planetu bi novu izmislili samo da pomazete kako ste druge vere i nacije. Niste vi rekli NE Rusima zato sto ste hrabri vec sto vam je naredjeno u Vasingtonu. Ne pozivaj se na tu hrabru Srpsku bracu sa Mojkovca jer se oni zbog takvih kao ti prevrcu u grobu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA