Smenjen predsednik Specijalnog suda!

Vladimir Vučinić će ostati sudija Specijalnog suda i nastaviće da sudi u postupku protiv Miškovića, slučaju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića, kao i za pobunu JSO

  • 9

Sudija Specijalnog suda koji sudi vlasniku “Delte holdinga” Miroslavu Miškoviću Vladimir Vučinić smenjen je sa mesta predsednika Posebnog odeljenja Višeg suda, piše "Politika".

Kako navodi ovaj list, tu odluku je doneo kolegijum svih sudija tog odeljenja, a odlučeno je, takođe, da će Vučinić nastaviti da sudi Miškoviću.

Po novom godišnjem rasporedu, koji je saopštio vršilac funkcije predsednika Višeg suda Aleksandar Stepanović, sudija Vučinić će ostati sudija Specijalnog suda i nastaviće da sudi u postupku protiv Miškovića, slučaju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića, kao i za pobunu JSO.

Vučinić se obratio prethodno Visokom savetu sudstva u vezi sa pritiscima kojima je bio izložen kada je odlučio da Miškoviću privremeno vrati pasoš, radi putovanja u London.

Kako piše "Politika", Vučinić se požalio da je Stepanović zahtevao od njega da opozove odluku o vraćanju pasoša Miškoviću, što je Vučinić odbio, uz objašnjenje da je njegova odluka zakonita i da je doneo na osnovu procene stanja u predmetu.

Vučinić je potvrdio za "Politiku" da je o pritiscima obavestio VSS, međutim, nije želeo da komentariše razloge zbog kojih je smenjen.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavkelino

    26. decembar 2013 | 06:56

    Nije pitao tatu.

  • стрептомицин

    26. decembar 2013 | 10:09

    Смењен је због пресуде коју ће тек да донесе. Наравно ослобађајуће. У Србији се лопови, поготово велики, не осуђују!

  • Marko

    26. decembar 2013 | 09:23

    Potreba da se Miskovic osudi, jaca je od potrebe da se zakon postuje i da se potvrdi da je nae pravosudje nezavisno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA