GREKULOVIĆ: Razbijen niški narko klan!

U akciji "Grom" u Nišu pretreseno 113 mesta, procesuirano 16 osoba, osam uhapšeno, zaplenjena su tri pištolja i oduzeta dva vozila, čime je razbijen niški narko klan koji je početkom ove godine pominjao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić

  • 10

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović izjavio je niški narko klan je razbijen, navodeći da je za 11 meseci policija uhapsila 86 dilera, zaplenila 51 kilogram droge i oduzela 940 tableta sintetičke droge.

Grekulović je podsetio da je u akciji "Grom" u Nišu pretreseno 113 mesta, procesuirano 16 osoba, osam uhapšeno, zaplenjena su tri pištolja i oduzeta dva vozila, čime je razbijen niški narko klan koji je početkom ove godine pominjao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Prvi potpredsednik Vučić je tada rekao da je situacija u ovom gradu teška i nepodnošljiva i da je hitno treba menjati.

Da "stvari dovede u red" u Niš je, nakon tri i po godine koliko je Policijska uprava bila bez načelnika, upućen Grekulović koji je i pomoćnik direktora policije.

- U policiji nema zaštićenih i zakon važi za sve - istakao je Grekulović u intervjuu Tanjugu, dodajući da je od početka godine uhapšeno devet policijskih službenika u suzbijanju korupcije i kršenja zakona, kao i dva pripadnika Žandarmerije.

Uveren da će rukovodstvo Žandarmerije uspeti da se izbori sa pojedincima koji sebi dozvoljavaju da krše propise, Grekulović je napomenuo da najveći broj policijskih službenika i pripadnika Žandarmerije časno obavlja svoje zadatake.

- Policijski službenici koji krše zakon štete ugledu Ministarstva i poštenih policajaca - napomenuo je Grekulović i naveo da je za sedam meseci pokrenuto 167 disciplinskih postupaka protiv policijskih službenika - 100 za teža i 67 za lakša dela.

Prema njegovim rečima, šest policijskih službenika je otpušteno, 14 je suspendovano, a 158 novčano kažnjeno, ali je samo prošlog meseca 110 policijskih službenika nagrađeno za savesno i uspešno obavljanje zadataka.

- Pristalica sam da je profesionalizam merilo za svakog od nas - naglasio je načelnik niške policije, prisećajući se slučaja saobraćajca koji je suspendovan, jer je pod dejstvom alkohola kontrolisao sobraćaj, zatim je novčano kažnjen i sada je penzioner.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    28. decembar 2013 | 10:40

    Xaxaxaxa, koga li ovaj covek laze???? Strasno.... Ljudi ovaj grad je divlji zapad, a ovi sa znackom su najgori....

  • Branko

    28. decembar 2013 | 10:50

    Osmorica uhapsenih,dva pistolja oduzeto,i razbijen klan???Kako ne,kako ne..

  • Gotham citizen

    28. decembar 2013 | 11:14

    Kakve laziiii.. ?! Svi sto su pohapseni, vec sutradan su pusteni na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA