POSAO OD MILION EVRA: Vodovod u Stepojevcu pušten u rad

U narednom periodu više od sedam mesnih zajednica sa oko 15.000 stanovnika dobiće vodu i tako biti u ravnopravnom položaju sa ostalim žiteljima Beograda

  • 0

Novoizgrađene deonice položene vodovodne mreže u naselju Stepojevac danas su pustili u rad gradski menadžer Goran Vesić, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović i zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević.

VESIĆ: Radićemo sve dok poslednja kuća ne dobije vodu

U ovom naselju, u Ulici Velimira Vece Lesendrića, od 1. jula do 28. septembra JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" položilo je novu vodovodnu mrežu, a radovi na priključivanju domaćinstava su u toku.

Prema rečima Gorana Vesića, na ovoj lokaciji urađeno je dva kilometra vodovodne mreže, a 17 od ukupno 42 kuće dobilo je vodu.

- Radovi se pojačavaju, a na terenu će svakodnevno biti tri ekipe, dok su četiri ekipe angažovane u Vrbovnu. Očekujemo da se u ova dva naselja na beogradski vodovod priključi po 1.000 kuća, tako da će svih 2.000 stanovnika od polovine sledeće godine imati vodu. Za ovaj posao grad je izdvojio oko milion evra, a participaciju na rate plaćaju i građani – rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On je dodao da je zahvaljujući sredstvima koje je grad Beograd odvojio za izgradnju vodovoda Vrbovno - Stepojevac u iznosu od skoro milion evra, opština Lazarevac sredstva planirana za izgradnju ovog vodovoda preusmerila na izgradnju vodovoda Arapovac - Mirosaljci- Strmovo- Prkosava, a dugi krak Arapovac Junkovac.

Celokupna investicija je oko 250 miliona dinara, a prvi deo koji je izdvojen je za ovaj projekat je vredan 144 miliona.

Vesić je istakao da na ovaj način grad Beograd pokazuje da su mu svi delovi Beograda podjednako važni.

- Svaki stanovnik Beograda treba da ima i vodu i struju i kanalizaciju, ali to nažalost nije tako. Mnogi delovi grada još uvek nemaju vodu, a čak trećina nema kanalizaciju. Taj elementarni problem mora da se rešava kako bi se nastavilo sa drugim infrastrukturnim ulaganjima - naglasio je Vesić.

Više od tri decenije, žitelji ovog sela čekaju na vodu, a to je potvrdio i meštanin Radisav Lesandrić, koji je precizirao da je selo imalo tehničku vodu, ali neredovno. On je izrazio veliku zahvalnost mesnoj zajednici, Opštini Lazarevac i Gradu Beogradu.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je ovaj deo Lazarevca bio ugrožen i leti i zimi. On je precizirao da je i sama opština uložila sredstva u širenje vodovodne mreže, a to joj je bilo omogućeno upravo zato što je grad investirao u Stepojevac i Vrbovno.

U narednom periodu severni i severoistočni deo Lazarevca, odnosno više od sedam mesnih zajednica sa oko 15.000 stanovnika dobiće vodu i tako biti u ravnopravnom položaju sa ostalim žiteljima Beograda.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA