VESIĆ: Radićemo sve dok poslednja kuća ne dobije vodu

- Na zahtev opštine Lazarevac počeli smo sa povezivanjem ta dva sela sa vodovodnom mrežom, koja prolazi ispod Ibarske magistrale, radovi idu svojim tokom i planiranom dinamikom - rekao je gradski menadžer

  • 0

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić, obišao je danas prvu deonicu od 1.400 metara priključenja na gradski vodovod u selu Vrbovnu, u opštini Lazarevac, na koji je do sada priključeno 11 kuća, a u planu je da se priključi još pet.

- Na zahtev opštine Lazarevac počeli smo sa povezivanjem ta dva sela sa vodovodnom mrežom, koja prolazi ispod Ibarske magistrale, radovi idu svojim tokom i planiranom dinamikom - rekao je Vesić.

On je rekao da je plan da se ove godine uradi osam do deset kilometara i sve dok "poslednja kuća ne dobije vodu".

- Beograd je grad velikih kontrasta, ima delova gde ljudi žive kao u 21. veku, a sa druge strane, imate delove grada koji nemaju vodu, kanalizaciju, ni put. Mi se trudimo da to ispravimo - rekao je Vesić.

VUČIĆ: Odluka o vanrednim parlamentarnim izborima do kraja septembra!

On je dodao kako je Osnovna škola u Vrbovnu upisala samo pet učenika ove godine, a jedan od razloga zašto se učenici nisu upisivali je, kako je naveo, zato što nema vode i naglasio da će se stvaranjem infrastrukture omogućiti ljudima da se ne iseljavaju, već da imaju kvalitetan život.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Zamenik predsednika gradske opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je ponosan što je sprovedena ta velika investicija, koja je, kako je naveo, niz decenija bila problem za žitelje opštine Lazarevac i sela Vrbovno.

VESIĆ, KOŠARKAŠI SRBIJE I FUDBALERI CRVENE ZVEZDE ZAJEDNO U VINČI: Posetili školu "Nikola Tesla" i družili se sa prvacima (FOTO)

Stanovnik Vrbovna i vlasnik prvog domaćinstva koje je priključeno na vodovodnu mrežu Krsta Trifunović rekao je kako mu je bilo mnogo teško proteklih godina, zbog donošenja cisterni, balona i svakodnevnog pravljenja rasporeda oko korišćenja vode i dodao da je "progledao" od kako je dobio vodu.

Gradski menadžer Goran Vesić i zamenik potpredsednika gradske opštine Lazarevac Bojan Stević, kasnije su obišli put u Konaticama, gde su počeli radovi.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA