FANTOM OD 50 METARA U CENTRU BEOGRADA: Jezivi vetar zavija kroz ovu MISTERIOZNU ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

Zgrada je iseljena 2002. godine i od tada stoji prazna u srcu Beograda, posle nekoliko neuspešnih pokušaja nedavno je ponovo stavljena na prodaju

  • 6

Trinaestospratnica u srcu Beograda koja godinama stoji prazna i dalje baca senku na prolaznike i gust saobraćaj na Zelenom vencu.

Zgrada, koja se vidi iz mnogih delova grada, u stanju u kakvom se nalazi ne predstavlja baš reprezentativnu građevinu za centar jedne metropole.

POSLE OBILIĆEVOG, NA RED DOŠAO ZELENI VENAC: Evo do kada će trajati sanacija garaže

Zgrada je izgrađena 1960. godine prvobitno za potrebe "Energoprojekta", a kasnije je prešla u posed Beobanke, ima 13 spratova i 8.031 kvadrata.

Ekipa Telegrafa otišla je da izbliza vidi u kakvom je stanju zgrada i da pokušamo sve to da snimimo.

Uspeli smo da snimimo samo mali deo unutrašnjosti zgrade, jer je ulazak u nju zabranjen, a okolo je ograđena kako ljudi ne bi ulazili i bacali đubre.

Iz onoga što smo snimili može se videti da u praznim i porušenim hodnicima ipak stoji gomila đubreta. Kroz razrušene zidove i polomljena vrata struji hladan vazduh koji čini da sve to izgleda mnogo jezivije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posle bezuspešnog pokušaja renoviranja, nekoliko puta je stavljana i na prodaju, međutim bez uspeha jer niko nije davao ponudu.

Zgrada je od skora ponovo stavljena na prodaju i to za 3.984.504 evra, a rok za dostavljanje prijava je 29. oktobar 2015. godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova zgrada iseljena je još 2002. godine, a od 2007. dodeljena je Ministarstvu pravde gde je trebalo da se presele Prekršajni i Viši prekršajni sud, kao i Agencija za borbu protiv korupcije.

Zbog mnogobrojnih nedostataka, Vlada Srbije je zgradu u vlasništvo dodelila gradu Beogradu.

Nadamo se da će ova zgrada uskoro biti renovinara i dati novi sjaj tom delu Beograda.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    24. oktobar 2015 | 18:54

    Napravite od ove zgrade studentski dom. Za poslovni prostor ova zgrada ne ispunjava uslove, jer nema predvidjena garazna mesra.

  • Ranko

    24. oktobar 2015 | 16:22

    Pa bogati smo, bacamo pare.

  • Veste

    24. oktobar 2015 | 22:07

    A sta joj je falilo kada su je ovako oljuštili i rascerupali. S obzirom da je to bila zgrada Beobanke gde je sva oprema iz zgrade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA