RENDGEN UMALO POVREDIO BEBU: Incident u Institutu za majku i dete, kriva dotrajala oprema!

Dete je pregledano i, srećom, nisu konstatovane opasne povrede niti posledice udara

  • 13

U incidentu koji se dogodio prošle nedelje u Institutu za majku i dete lakše je povređena jedna beba kada je na nju pao deo rendgena.

OVAJ MLADIĆ VEĆ 25 GODINA TRAŽI SVOG BRATA BLIZANCA: Njegova priča će vam naterati suze na oči (FOTO) (VIDEO)

- U pripremi za snimanje bebe u Intenzivnoj nezi kardiohirurških bolesnika na pokretnom delu aparata za rendgen snimanje popustila je kočnica. Aparat je udario u ivicu kreveta - izolete i jednim delom dodirnuo detetu glavicu. Dete je imalo manju oguljotinu i nagnječenje kože - objasnio je doktor Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.
Dete je pregledano i, srećom, nisu konstatovane opasne povrede niti posledice udara, a bolnica je najavila kupovinu novih aparata, prenosi Blic.

- Neurološki i neurohirurški pregledi su pokazali da nema povrede kosti i mozga. Dete je sutradan po planu prevedeno na odeljenje da bude sve vreme uz majku. U toku je nabavka dva najsavremenija pokretna rendgen aparata - kazao je doktor Simić.

(Telegradf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    19. septembar 2016 | 16:19

    Imaju para za paradu, a nemaju para za aparate.

  • MLADEN

    19. septembar 2016 | 16:39

    Bitno da odvajate lovu za paradu i za promenu pola...

  • Tatjana

    19. septembar 2016 | 16:20

    Strasno.. I Srbija oce u EU??ma daj smesno .. Poradite i ulozite i pruzite malo vise za bebe decu....pa da ne kukamo kako nam natalitet opada a mortalitet raste...strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA