Stefanović: Od aprila znatno smanjena stopa kriminala!

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je preduzet niz koraka da se smanji kriminalitet i da je broj krivičnih dela na teritoriji Srbije u proteklih nekoliko meseci smanjen za 22 odsto

  • 6

Ukupan kriminal na teritoriji Srbije smanjen za 22 odsto od aprila do juna, a najveći broj krivičnih dela izvrši se u Beogradu, izjavio Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je, podneseći Informaciju o radu MUP-a u 2014. godini pred skupštinskim Odborom za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da se u glavnom gradu izvrši 45 do 60 odsto ukupnih kriminalnih dela.

U 2014. godini je, kako je dodao, preduzet niz koraka da se smanji kriminalitet, a naveo je da je otkriveno pet organizovanih kriminalnih grupa, sa ukupno 48 članova, i to tri grupe koje su se bavile finansijskim kriminalom, i dve narko grupe.

On je takodje rekao da su postignuti značajni rezultati u borbi protiv korupcije, što je jedno od težišta rada MUP-a, i istakao da je otkriveno 548 krivičnih dela, a da su prijavljene 633 osobe.

Stefanović je naveo da je broj izvršenih teških krivičnih dela u značajnom padu u odnosu na 2013. godinu.

Prema njegovim rečima, smanjen je i broj ubistava, odnosno izvršena su 764 krivična dela protiv života i tela, a rasvetljena većina ubistava u pokušaju i polovina ubistava.

- Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, ali je to daleko od zadovoljavajućeg - rekao je Stefanović i istakao da će MUP insistirati na tome da se pojača i represivno delovanje, ali i edukacija.

Prema Stefanovićevim rečima, na teritoriji Srbije otkrivena su 1.993 krivična dela privrednog kriminala, a prijavljeno je ukupno 1.336 lica.

Stefanović je rekao da su u periodu od 15. do 23. maja, zbog poplava bile pojačane aktivnosti rada MUP-a i da je dnevno angažovano oko 7.300 pripadnika policije.

Kako je rekao, najveći broj ljudi angažovan je u opštini Obrenovac.

Stefanović je rekao da je nastavljen rad na modernizaciji MUP-a u skladu sa evropskim standardima, kao i da se radi na pripremi akcionog plana, da bi u decembru ili januaru bilo otvoreno poglavlje 24.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    4. jul 2014 | 11:42

    Ma molim Vas gospodine pricajte realno novine i vesti su pune razbojnistava i ubistava kao nikada do sada

  • xy

    4. jul 2014 | 12:37

    Smanjen je kriminal u oblasti falš diploma, sada je frka pa ih niko ne uzima dok se ne stiša situacija!

  • Sale ks

    4. jul 2014 | 14:17

    Dr.mr Stefanovicu dodjite u ks i pogledajte sta se radi!u vrticima i starackom domu se zna ko su glavni dileri i bahati krimosi koje niko ne sme da pogleda.nikada nisu radili a voze najskuplje automobile,od cega? Mnogi od njih imaju podelji dosije,a setaju se slobodni po ksu to cak nije ni jana tajna vec istina!sve do detalja od svakog od njih je bilo opisano na fb stranici dilei narkotika,ko su krupni ko su sitni,ko za koga dilune,ko su najveci zelenasi,niko nije ni prstom mrdnuo povodom toga kao da rade za policiju ili policija za njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA