ISTRAŽIVANJE: Srbi sve manje žele u Evropsku uniju!

Prema najnovijim istraživanjima SNS i dalje ima iznad 50 odsto podrške građana, radikalima raste rejting te sada imaju 6,1 odsto podrške, a što se tiće EU integracija euforija opada

  • 17

Građani Srbije sve manje podržavaju evropske integracije, a evroskepticizam je u porastu, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus". Čak 44 odsto ispitanika odgovorilo je da više nema strpljenja za proces pristupanja Evropskoj uniji, dok je potvrdno na to pitanje odgovorilo svega 36 procenata.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da istraživanje pokazuje da Srbija nije više zemlja evropske euforije i entuzijazma, već evrorealizma:

Vučić: Srbija, Rumunija i Bugarska prave KRAJOVSKU GRUPU!

- To je dokaz koliko je rizično voditi evropsku politiku u Srbiji. Dosledna evropska politika nije nešto što u Srbiji danas ima visok stepen podrške i to je test i za aktuelnu vlast koja je otvoreno proevropski orijentisana.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Istraživanje javnog mnjenja pokazalo je i da SNS i dalje ima stabilnu podršku 50,6 odsto građana što, prema Stankovićevim rečima, pokazuje visok stepen poverenja u vlast i krizu opozicije. Iza njih je SPS sa 9,5 procenata, DS ima sedam, a radikali 6,1 odsto.

Ispod cenzusa su Dveri sa tri i DSS sa dva odsto, ali bi u koaliciji ove dve partije ušle u parlament.

Na pitanje da li odobravate ono što rade političari, najviše pozitivnih odgovora dobio je Aleksandar Vučić - 56 odsto. Iza njega su Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Zorana Mihajlović. Lider DS Bojan Pajtić je na sedmom mestu, a Vojislav Šešelj na devetom.

HAG MRZI SRBE: Pobuna u HAŠKOM TRIBUNALU zbog UCENE Srbiji da vrati Šešelja u zatvor!

Zastava, Evropska unija-Srbija

Kada bi izbori bili održani u nedelju odziv bi bio oko 47 odsto. Sigurno ne bi izašlo 25 procenata građana, a ostali nisu sigurni.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @@@@@@

    29. maj 2015 | 11:07

    Не желим у Е У! Али ме нико не пита!

  • Galaxy

    29. maj 2015 | 12:08

    Da Seselj ostane na slobodi , za dve godine bi imao preko 50 % glasova, za sad se narod boji da ce ga vratiti u onu gasnu komoru, pa zato bojazljivo se vraca radikalima, ali uvek ima ono ali. Mlra se ovaj narod probuditi, i shvatiti da od te EU nema nista, da oni sluze samo zato da bi nas male zemlje izrabljivali da bi Nemci lepo ziveli. Isto kao i Hitler kad je osvajao samo sto sad to rade na lepsi , humaniji nacin. Necu EU, necu da robujem Nemcu, hocu Rusiju . Oni nas barem nikada nisu bombardovali , nikada napadali, pokusavali da nas porobe, Nikad. Ovaj zapad ce uvek tome teziti, ipak su to Katolici , a mi Pravoslavci.

  • Jedan od mnogih

    29. maj 2015 | 12:04

    sta dobro donosi srbiji clanstvo u nacistickoj uniji koja se vec sada na nase oci raspada?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA