Novi Pazar ili Sjenica dobijaju aerodrom? Zukorlić poziva državu da to uradi

Lider BDZ-a uveren je da bi taj aerodrom bio podsticaj za razvoj i privlačenje investicija

  • 45

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu raspravom o Predlogu zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i predlogom zakona o upravljanju aerodromima. Lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je državu da izgradi aerodrom u Sandžaku, ali i ukazao na nehumanu građevinsku ekspanziju u Novom Pazaru.

SNS: Nastavićemo da se borimo za mir i stabilnost u regionu!

- Pre svega smatram da bi otvaranje aerodroma u Sandžaku, u Sjenici ili Novom Pazaru bilo od strateškog značaja za taj region, ali i za celu zemlju. U tom regionu gravitira preko pola miliona ljudi, posebno važna činjenica jeste da sa teritorije Sandžaka imama oko milion i po pripadnika dijaspore. Najviše u Turskoj, a značajan broj i u Zapadnoj Evropi. Taj potencijal za sada nismo imali prilike iskoristiti ni u komunikacijskom, ni u razvojnom smislu - rekao je Zukorlić.

Zukorlić je raspravu o Predlogu zakona o stanovanju iskoristio kako bi ukazao na nehumanu gradnju u Novom Pazaru.

- Svedok sam da se u sredini u kojoj živim grade višespratne zgrade u ulicama koje nemaju kapaciteta da budu ni jednosmerne, koje nemaju trotoare. Grade se višespratice bez parkirališta. Investitori plaćaju takse gradskoj upravi da im obezbede parkiralište, naravno samo se naplate te takse, parkirališta nema. Imamo automobile na trotoaru, zbog čega su pešaci ugroženi. Imamo jedan opšti haos u pogledu nezaštićenosti i samih stanara i prolaznika, a posebno dece - kaže Zukorlić.

On ukazuje i na izgradnju višespratnica u blizini kulturno-istorijskih spomenika.

- Evo ovih dana niče zgrada neposredno pored Lejlek džamije, jedne od najstarijih u Novom Pazaru. U blizni Gazi Isa-begovog hamama takođe imamo najavu da će se graditi zgrada - izjavio je Zukorlić.

On je kraju svog obraćanja pozvao nadležne da pronađu rešenje kako bi zaštitili humani ambijent za stanovanje i život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA