≫ 

Knežević za Telegraf: SNS ima 10-15 kandidata za predsednika države (VIDEO) (FOTO)

SNS će na stranačkim organima odlučiti koji je kandidat najbolji, pre svega za Srbiju, onda za stranku i onda delegirati predstavnika na predsedničkim izborima, kaže za Telegraf, Goran Knežević, ministar privrede

  • 8
Goran Knežević Foto: Telegraf

Mi imamo sigurno 10 do 15 ljudi, koji bi mogli da budu kandidati za predsednika Srbije, kaže za Telegraf, Goran Knežević, ministar privrede i član Predsedništva SNS. Knežević napominje da je to njegovo lično mišljenje, a da će naprednjaci na stranačkim organima odlučiti koji je kandidat najbolji, pre svega za Srbiju, onda za stranku i onda delegirati predstavnika na predsedničkim izborima.

SKOČILA PLATA: Prosečna zarada u novembru 45.767 dinara

VELIKI PLANOVI DRŽAVE: Za 5 godina izvoz ovog sektora će skočiti 4 puta! Pogledajte šta će nam doneti novac

Knežević kaže za naš portal da se SNS još uvek nije izjasnio o konkretnom imenu, zbog svih važnih državnih poslova koji su u toku, a koji se tiču finansijske i privredne konsolidacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Naš stav je da je predsednik Tomislav Nikolić dobro obavljao svoju funkciju, na način da je najbolje predstavljao Republiku Srbiju i da je imao zajedničku političku podlogu sa Vladom i da je ta saradnja bila dobra. Ali, se još nismo o tome opredeljivali i oko kandidata za predsednika države ćemo se opredeliti nekih mesec ipo dana pre izbora, koji će biti održani u aprilu - izjavio je ministar.

Prema njegovim rečima, SNS sve odluke donosi na stranačkim organima i tako će biti i u slučaju odabira kandidata za predsednika Republike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Naša kampanja će biti veoma kratka, zbog svih reformskih procesa koji nas očekuju u sledećoj godini. Fokusiraćemo se nekih 25 dana na kampanju, da prikažemo građanima naše rezultate i šta hoćemo u budućnosti - kazao je visoki funkcioner SNS.

Na naše pitanje, da li će biti parlamentarnih izbora, Knežević kaže da će i ta odluka biti doneta na stranačkim organima.

- Do parlamentarnih izbora se dolazi kada nemate većinu u parlamentu ili kada je klima u društvu takva da je praktično nemoguće sprovesti reformske procese. Ono što se dešava u Skupštini, mislim da je veoma loše, zbog opstrukcije opozicije. Tim ponašanjem se možda stvara klima za buduće izobre, ali videćemo kako se dalje odvija situacija, tako da ćemo na stranačkim organima odlučiti, da li će doći do tih izbora - rekao je Knežević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Govoreći o svom portfelju, Knežević je rekao da će samo u 2017. država odvojiti 16,6 milijardi dinara za mala i srednja preduzeća, od čega će 4,5 milijardi dinara biti nepovratna sredstva.

On je za Telegraf izjavio i da se do 2027. očekuje otvaranje 150.000 radnih mesta u tom sektoru i povećanje broja preduzeća, a sve u okviru mera u sklopu Decenije preduzetništva.

Na pitanje o sređivanju stanja u javnim preduzećima, ministar privrede je izjavio da izabrana kadrovska komisija za sprovođenje konkursa za izboz direktora javnih preduzeća i da su sve formalnosti rešene.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imamo obavezu da u narednom periodu, usaglašavanjem sa Zakonom o javnim preduzećima, raspišemo konkurse za direktore javnih preduzeća. Očekujem da to bude rešeno u najkraćem mogućem roku, odmah nakon Nove godine - napomenuo je Knežević.

Kada će i kako biti rešen problem 11 strateških preduzeća i velikih gubitaša, ali koliko će firmi biti privatizovano sledeće godine? Da li biti privatizovane banje, ali i da li je realno da sledeće godine dođe do smanjenja poreza i doprinosa, pogledajte u intervju, koji je ministar Knežević dao za portal Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    28. decembar 2016 | 11:55

    Prvo treba krenuti od ovih sto sede na dve stolice. Otisli u inostranstvo i tamo primaju lepe pare a ovde ne mogu da se zaposle ljudi zbog njih. Bruka i sramota. Zabraniti ne placeno. I ove sto su vec na neplacenom usloviti ili otkaz ili da se vrate da rade

  • sole

    28. decembar 2016 | 11:39

    drzavo kada ces da rascistis JKP Pogr.usluge Beograd. ovo sto oni rade prilikom smrti najblizih je na ivici razuma.takve ucene,prljavstine,lazne ekshumacije,kada premine NPK problemi hiljadu ovlascenjamizjava svedoka u sudu.ovo je atak na dostojanstvo pokojnika i porodicu.tu ne smete da dirate jer pune budzet grada.

  • Vota

    28. decembar 2016 | 11:17

    Evo sad ti stize Bogoljub Bog za privredu elonomiju i menadzment uzmite ga za savetnika za dve godine svi ce da imate vile na dedinju i racune u strane banke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA