Srbija pokazala koliko brine o svojoj bezbednosti i sigurnosti svojih građana (FOTO)

Mi u stvari odvraćamo svakoga ko bi pomislio da može da nanese neko zlo Srbiji i njenim građanima, ovde ste videli da smo spremni i za odbranu od vojski, terorista, kao i različitih izazova koji su danas u svetu veoma izraženi - rekao je Nikolić

  • 11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je uspešno završena vojna vežba "Čelik 2017" u Nikincima i da su građani mogli da vide da je Srbija potpuno samostalna u odbrani svojih teritorija. Nikolić je u izjavi novinarima rekao da je to bila ozbiljna i složena vežba i da su naše snage demonstrirale da mogu da odvrate svakog ko bi pomislio da može da nanese neko zlo građanima Srbije.

Vučić ŽESTOKO ODBRUSIO velikoalbanskom lobisti: Vokeru, nemoj više da nam pretiš! Nismo više slabi (VIDEO)

Sve dok nas napadaju naše majke rađaće heroje. Sve dok postoji Srbija, njeni heroji biće besmrtni: Nikolićeva snažna poruka povodom Dana pobede (FOTO)

- Mi u stvari odvraćamo svakoga ko bi pomislio da može da nanese neko zlo Srbiji i njenim građanima, ovde ste videli da smo spremni i za odbranu od vojski, terorista, kao i različitih izazova koji su danas u svetu veoma izraženi - rekao je Nikolić.

On je dodao da je veoma zadovoljan onim što je video na vežbi, koja je bila, kako je rekao, ozbiljna i koju može da sprovde "samo ozbiljna vojska sa ozbiljnom komandom".

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nikolić je podsetio da je vežba izvedena na Dan pobede nad fašizmom, na dan koji su i građani Srbije "zaslužili pre toliko godina učestvovanjem u slamanju jednog zla koje je pretilo da uništi čovečanstvo".

On je dodao da su svi mogli da vide koliko Srbija brine o svojoj bezbednosti, sigurnosti svojih građana, ali i o pripadnicima oružanih snaga koje brinu o građanima Srbije.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Srbiji i njenoj osposobljenosti da odbrani Srbiju i njen narod i da nesumnjivo brine o svojoj budućnosti u smislu odbrane "jer budućnosti nema i niko ne sme da se zanosi činjenicom da je prestala bilo kakva opasnost za sve nas na ovom prostoru".

Kako kaže, Republika Srpska je zagledana u Srbiju i pokušava da u delu u kome može da se osposobi za odbranu tih prostora i građana RS, a to je "putem političkih snaga da ih maksimalno osposobimo i sarađujemo sa Srbijom na tim pitanjima".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je današnja vežba bila visokorizična i svima koji su u njoj učestvovali odao priznanje na uspešno završenoj vežbi.

- Srbija je zemlja koja je sposobna da se brani od izazova - rekao je Diković.

Na vežbi "Čelik 2017" prikazano je najsavremenije srpsko naoružanje i vojna oprema, šta proizvodi odbrambena industrija, kao i deo sposobnosti Vojske Srbije.

Uz promociju novog naoružanja, glavna poruka vežbe "Čelik 2017" regionu bila je očuvajmo mir i stabilnost.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi put široj javnosti predstavljeni su raketni sistem "Alas", najnovija srpska puška, višenamenska oklopna vozila "Miloš" i "Lazar", raketni sistemi "Morava" i "Oganj", samohodna haubica "Nora".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA