MRKIĆ: Ubeđen sam da ćemo dobiti datum

- Dugo sam u ovom poslu, ali u svojoj diplomatskoj karijeri još nikad nisam bio na sastanku na kome sam čuo toliko pohvala našoj vladi - rekao je Mrkić posle trosatne večere u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu

  • 3

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je, posle radne večere sa kolegama iz Evropske unije i zemalja kandidata kod šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, da je lično ubeđen da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o pridruživanju.

- Dugo sam u ovom poslu, ali u svojoj diplomatskoj karijeri još nikad nisam bio na sastanku na kome sam čuo toliko pohvala našoj vladi - rekao je Mrkić posle trosatne večere u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Mrkić je kazao da su Srbija, kao i dijalog Beograda i Prištine, bili dominantna tema tokom večere, kojoj su, osim ministara 27 zemalja članica EU, prisustvovali i šefovi diplomatija Turske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Islanda.

- Svi koji su uzimali reč, uključujucći i baronesu Ešton, u superlativima su govoroli o našoj spoljnoj politici - rekao je šef srpske diplomatije i naglasio da su potezi, koje Srbija vuče, po opštem mišljenju ispravni, i da su u interesu kosovskih Srba i srpske budućnosti.

Ministar je napomenuo da je tokom večere vodio i bilateralne razgovore sa kolegama iz regiona, koji su takođe protekli u pozitivnoj atmosferi.

- Što se regiona tiče, nepodeljeno je mišljenje da je i tu napravljena atmosfera kakve nije bilo u prošlosti, a pohvale nisu stizale od nas, nego od onih koji posmatraju naš region - istakao je šef srpske diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. maj 2013 | 10:20

    Докле више са том пропагандом око "датума"?! Да ли је могуће да вам неко верује?! Па датум не значи апсолутно ништа. Ево и ја теби дајем датум без услова, да ћу ти поклонити сву своју имовину. Дођи да преговарамо под мојим условима па да видиш када ћеш испунити услове. Ови баш мисле да су њихове газде успешно баш Свим Србима испрале мозак!

  • Vulw Cg Niksic

    28. maj 2013 | 09:52

    Svi ste vi ubijedjeni..al bice brzo..pa znate kako evo ove god nista a sledece 100%.....

  • Uros

    28. maj 2013 | 12:03

    Jadno i bedno ! Sta reci cuj DATUM ! E ,moj gos'n Mrkicu stvarno ti je bogata diplomatska karijera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA