DAČIĆ: Ostvarenje višedecenijskog sna

- Evropa više nije predizborna poruka i predizborna laž da bismo dobili što više glasova. Ovo je sada realnost i sada treba da se okrenemo Srbiji, da Srbiju mi spremimo za Evropu - naglasio je premijer Ivica Dačić

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić večeras je, pozdravljajući goste na prijemu povodom određivanja datuma formalnog početka pristupnih pregovora sa EU, istakao da je reč o događaju izuzetnog značaja i ostvarenju višedecenijskog sna i političkog cilja brojnih generacija.

- Ovo je kraj teškog početka kroz koji smo prošli, ali i početak jednog novog teškog posla koji nas čeka na putu do našeg pristupanja EU - rekao je Dačić na prijemu u Palati Srbija, na kojem su se okupili predstavnici političkog i javnog života, crkveni velikodostojnici i predstavnici diplomatskog kora.

Premijer je istakao da je potrebno postići opšti društveni dogovor o tome šta treba uraditi kako bi Srbija postala moderna demokratska država i punopravna članica EU.

- Evropa više nije predizborna poruka i predizborna laž da bismo dobili što više glasova. Ovo je sada realnost i sada treba da se okrenemo Srbiji, da Srbiju mi spremimo za Evropu - naglasio je Dačić.

Prijemu je prethodila tematska sednica Vlade Srbije posvećena evrointegracijama, koja je bila otvorena za javnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    24. decembar 2013 | 19:49

    Plasim se da tu Evropu necu docekati a imam 34 god!?

  • Tutor

    24. decembar 2013 | 20:50

    Ja sam mislio da nam je san da se konačno Srbi slože.

  • Belogradjan

    24. decembar 2013 | 21:57

    Ne kapiram sta to Dacic slavi kakvo priblizavanje EU i dobijanje datuma. Eu ce da nam vrate vize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA