SRBIJA I DALJE TRAGA ZA DANKOM (15): Svedoci nikada neće zaboraviti krik druga nestalog dečaka!

Dok je posmatrao rad ronilaca i iščekujući da pronađu telo njegovog sina jedinca, dečakov otac Ilija J. jedva je progovarao pokoju reč

  • 5

Ronioci Žandarmerije nisu uspeli da nađu telo Apatinca Danka J. (15), koji je nestao u Dunavu u sredu oko 18 časova.

UDAVIO SE MALOLETNIK U DUNAVU: Velika tragedija kod Apatina!

Ovaj dečak je bio sa drugom na pecanju na mestu Mali Liman, oko dva kilometra od Međunarodne marine u Apatinu. Iako je bio neplivač, ušao je sa drugarom u Dunav da se osveži, ali ga je voda povukla i on je u vrtlogu počeo da se utapa.

- Čuo sam njegovog druga kako viče i traži pomoć - kaže apatinski alas Miša Molnar, koji se u tom trentku zadesio na Dunavu.

On je odmah uskočio u čamac u želji da spase dečaka koga je već zahvatila kružna struja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Dok sam ušao u čamac i krenuo ka dečaku, on je već posle drugog izranjanja potonuo. Mesto gde je nestao udaljeno je tridesetak metara od obale i dubine je oko 15 metara. Nedostajalo mi je otprilike još desetak metara da ga dohvatim - kaže on.

Na mesto nesreće u četvrtak je stigla i ekipa ronilaca Žandarmerije iz Beograda, koja je pretraživala rečno dno kod Malog Limana.

Dečakov otac Ilija J. sa rodbinom i prijateljima, dok je posmatrao rad ronilaca i iščekujući da pronađu telo njegovog sina jedinca, jedva je progovarao pokoju reč.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Takvog sina čovek može samo da poželi. Voleo je Dunav, uz pecanje voleo je i rukomet. Bio je odličan đak i ove godine upisao je elektrotehničku srednju školu sa maksimalnim brojem bodova - kaže otac nesrećnog dečaka za "Večernje novosti".

Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovila ne koriste u blizini obale.

- Broj utopljenika svake godine se povećava i sve je više dece koja na ovaj način izgube život. Ronilački centar Žandarmerije ove godine je imao duplo više intervencija u odnosu na prethodnu - kaže on.

On je istakao da ne bi trebalo skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno, jer se često u mutnoj vodi nalaze drveni ili metalni predmeti koji mogu da povrede.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    14. avgust 2015 | 11:12

    Dusa draga nek pociva u miru :'( saucesce porodici i rodbini

  • Olivera

    14. avgust 2015 | 11:50

    I NA ŽALOST , DANAS BI MU BIO ROĐENDAN !

  • Djordje

    14. avgust 2015 | 22:45

    I uvek najbolji stradaju..ZAŠTO? SAUČEŠĆE PORODICI, DRAGO DETE NEKA TE ANDJELI ČUVAJU U RAJSKO NASELJE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA