(VIDEO) TURSKI BROD JE IŠAO PRAVO NA NAS, MORALI SMO DA PUCAMO: Detalji novog incidenta u Egejskom moru!

Turski brod se približio na manje od 600 metara udaljenosti, i onda su Rusi morali da reaguju

  • 99

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je detalje incidenta u kojem je učestvovao razarač "Smetlivi", u Egejskom moru. Podsetimo, ovaj ruski ratni brod pucao je danas kako bi upozorio turski ribarski brod da mu se ne približava više. Zbog ovoga je u Moskvi na sastanak hitno pozvan turski vojni ataše.

NEŠTO JE MNOGO SUMNJIVO U VEZI SA INCIDENTOM U EGEJSKOM MORU: Kako Rusi nisu primetili brod koji je bio udaljen 1 kilometar?

- U 9 sati i 3 minuta mornari su primetili turski brod na rastojanju od jednog kilometra, koji se sa desne strane približavao "Smetlivom". Ne obraćajući pažnju na mnogobrojna upozorenja posade "Smetlivog", turski brod je nastavio da se približava. Oni nisu odgovarali na svetlosne signale, radio poruke ili signalne rakete - piše u saopštenju ruskog ministarstva odbrane. 

RUSKI BROD PUCAO, INCIDENT SA TURCIMA U EGEJSKOM MORU: Turski izaslanik u Moskvi hitno pozvan na sastanak!

Kada su se Turci približili na rastojanje od oko 600 metara, ruski mornari su upotrebili vatreno oružje, kako bi upozorili posadu broda koji im se približavao i sprečili sudar. Odmah posle toga, turski brod je naglo promenio kurs i nastavio kretanje u drugom smeru, piše u saopštenju. 

Pogledajte kako izgleda ruski razarač "Smetlivi" koji je učestvovao u incidentu:

(Telegraf.rs/Izvor: Ministarstvo odbrane Rusije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • travka

    13. decembar 2015 | 15:45

    Turska se mnogo igra sa Rusima ali to neće dugo Turska ide na tri dela

  • Braco

    13. decembar 2015 | 18:44

    Ma da ribarski brod sa pet tona trotila, ma priče za malu decu, trebali su ga Rusi torpedirati da naprave lep vatromet od ribara isil-a.

  • kamy

    13. decembar 2015 | 14:33

    E moj Putine, pa ni pecarosi vas se ne plase! Mnogo pretis a nista od toga, a Turci su drski, ako ih sada ne tresnes da im usi otpadnu, bice kasno za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA