Društveno odgovorni program kompanije NIS "Zajednici zajedno"

U istoriji projekta koja je duža od decenije i čiji rezultati su doprineli tome da kompanija NIS sa 12 lokalnih zajednica ima partnerski i prijateljski odnos, uloženo je 1,4 milijarde dinara

  • 0
zajendici zajedno Foto: NIS

Savremeni način života, era globalizacije i dinamičnog tehnološkog razvoja i napretka, doneli su nam različite vrste tehnologija, koje su danas svuda oko nas i koje neumitno prožimaju sve aspekte ljudskog života. Digitalni svet čini deo naše svakodnevice, kroz koji možemo, ne samo da unapređujemo lična znanja i veštine, nego koji sve više uzima primat u načinu obavljanja brojnih ličnih i profesionalnih obaveza.

Svesna činjenice da naučno-tehnološka dostignuća predstavljaju generator razvoja i osnov prosperiteta svake društvene zajednice, kompanija NIS, je upravo sa ciljem da mladima u našoj zemlji obezbedi moderno i bezbedno obrazovanje, samo u 2020. godini u okviru svog društveno odgovornog programa "Zajednici zajedno“, u digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u školama širom Srbije uložila 114,5 miliona dinara.

Na taj način, u godini u kojoj je usled proglašenja epidemije veliki broj školaraca nastavu pratio na daljinu, kompanija NIS pružila je značajnu podršku da nastavnici iz 40 osnovnih i srednjih škola širom Srbije zahvaljujući novoj IT opremi, unaprede kvalitet realizacije nastave i da istovremeno blizu 45 000 učenika ima bolje uslove za unapređenje digitalne pismenosti i savladavanje novih IT veština.

Prošlogodišnja podrška u realizaciji 72 projekta za digitalizaciju i unapređenje obrazovne infrastrukture, predstavlja samo jednu od oblasti podrške lokalnim zajednicama koju kompanija NIS kroz program "Zajednici zajedno“ posvećeno sprovodi već 13 godina unazad. U istoriji projekta koja je duža od decenije i čiji rezultati su doprineli tome da kompanija NIS sa 12 lokalnih zajednica ima partnerski i prijateljski odnos, uloženo je 1,4 milijarde dinara. Izgradnja i rekonstrukcija parkova i igrališta, vrtića i škola, domova zdravlja, sportskih terena, ulaganje u projekte u oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, javnog zdravlja i socijalne zaštite, predstavljaju samo deo podrške pružene u okviru programa „Zajednici zajedno“. U cilju da nastavi da unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, neguje postojeća, ali i stvara nova partnerstva, kompanija NIS nastaviće da osluškuje potrebe lokalnih zajednica i pruža snažnu podršku njihovom daljem razvoju.

Karavan programa "Zajednici zajedno“ ove godine obilazi 11 gradova u kojima se nalaze neke od škola koja su sredstvima projekta obezbedile renoviranje informatičkih kabineta i opremanje istih modernom IT opremom.

KARAVAN KROZ SRBIJU U 2021.

  • 16. septembar, BEOGRAD
  • 22 septembar, POŽAREVAC
  • 30.septembar, KANJIŽA
  • 2.oktobar PANČEVO
  • 5.oktobar, NIŠ
  • 8.oktobar, SRBOBRAN
  • 11.oktobar, NOVI SAD
  • 14. oktobar, ČAČAK
  • 19. oktobar, ŽITIŠTE
  • 29. oktobar, ZRENJANIN

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA