TRAŽE SE PROFESIONALNE NINDŽE, A PLATA JE 1.600 EVRA! Ako želite posao, ovo morate da znate

U oglasu se navodi da će nindže imati stalno zaposlenje i platu oko 1.600 dolara mesečno

  • 8

Japanska Aići prefektura traži šest profesionalnih nindža, a cilj je podsticanje razvoja turizma. U ponudu ulazi stalno zaposlenje i plata od 1.600 evra, a svi stariji od 18 godina mogu da se prijave na konkurs koji će trajati do 22. marta.

NAPISAO JE "UDARI ME" I STAO MIRNO: Ne možete ni da zamislite šta se kasnije dogodilo! (VIDEO)

U oglasu za posao je navedeno da su obavezne fizička spremnost i akrobatske veštine. Inače, ove nindže neće morati da se bore, ali će nastupati na televizijama. Takođe, navodi se da bi idealni kandidati trebalo da "uživaju u pažnji, čak i u slučajevima kada su tajne nindže".

Oni će morati da impresioniraju turiste izvođenjem akrobacija s mačem u Nagoja zamku i na drugim atraktivnim lokacijama.

Da podsetimo, nindže su bili plaćenici u 15. veku specijalizovani za špijunažu, ubistva, sabotažu i druge oblike tajnog ratovanja. Bili su ispod samuraja na društvenoj lestvici, koji su morali da slede stroga pravila časti.

Grad Iga koji se na neki način smatra rodnim mestom nindži, u 15. veku je tokom građanskih sukoba u Japanu bio njihovo sedište, ali su nindže postepeno iščezle iz ovog mesta tokom 17. veka.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs/ Izvor: BBC/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA