Mapa fakulteta koje su svetski lideri studirali (FOTO)

Najviše zvaničnika ima diplomu ekonomskog fakulteta i to premijer Kanade, lideri Meksika, Kine, Indije, Brazila, Turske, Švedske. Pravnici po struci su predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama

  • 1

Nedavno se na internetu pojavila mapa na kojoj je označeno bojama, sa legendom, koje su fakultete završili svetski lideri.

Najviše zvaničnika ima diplomu ekonomskog fakulteta i to premijer Kanade, lideri Meksika, Kine, Indije, Brazila, Turske, Švedske... Nakon ekonomista koji vode svet, slede pravnici iz Rusije - Vladimir Putin, SAD - Barak Obama, Argentine, Irana, Španije, Hrvatske, Libije...

Biološke fakultete su završili zvaničnici Francuske, Finske, Kube... Oni koji su studirali ono čime se danas bave su lideri Madagaskara, Namibije, Italije, Danske, Mađarske, Alžira i, naravno, premijer Srbije Ivica Dačić.

Britanski premijer Dejvid Kameron i Toni Abot, premijer Australije, studirali su interdisciplinarnu politiku, filozofiju i ekonomiju na Oksford univerzitetu.

Mapu u većoj rezoluciji možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA