≫ 

Danas toplo, ali veoma vetrovito: Na jugu Banata očekuju se i olujni udari

Jakne i kaputi vam verovatno neće biti potrebni

  • 1

U Srbiji u danas nakon vedrog, u kotlinama i dolinama svežeg i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i veoma toplo.

Printskrin: Weather2Umbrella

Posle podne i uveče sa zapada naoblačenje, ali će se zadržati suvo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak, na jugu Banata sa olujnim udarima.

Printskrin: Weather2Umbrella

Minimalna temperatura od 6 do 14 stepeni, u pojedinim kotlinama i hladnije, a maksimalna dnevna od 20 do 27 stepeni.

Printskrin: Weather2Umbrella

U Beogradu sunčano i veoma toplo. Krajem dana i tokom večeri naoblačenje. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 12 stepeni, a maksimalna dnevna 26 stepeni.

Printskrin: Weather2Umbrella

U petak veoma toplo u celoj zemlji, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura od 22 do 28 stepeni, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini hladnije sa slabom kišom, temperatura oko 15 stepeni.

Printskrin: Weather2Umbrella

Za vikend svežije, ali i dalje toplo, uz sunčane i oblačne intervale. Početkom sledeće sedmice sunčano i dalje relativivno toplo za ovo doba godine, maksimalna temperatura do 20 stepeni. Narednih dana u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar. 

U Beogradu u petak veoma toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Makismalna temperatura do 26 stepeni. Za vikend svežije, ali i dalje toplo za ovo doba godine.

Biće suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Početkom sledeće sedmice sunčano i relativno toplo, maksimalna oko 18 stepeni. Narednih dana duvaće umeren do jak jugoistočni vetar.

EVROPA: KIŠA I SNEG

Printskrin: Weather2Umbrella

Danas će iznad većeg dela Evrope biti oblačno sa kišom, na severoistoku sa susnežicom i snegom. Veoma obilni grmljavinski pljuskovi očekuju se na centralnom Mediteranu.

Najhladnije biće u Rusiji sa temperaturom od 1 do 7 stepeni, najtoplije na Balkanskom poluostrvu i na jugoistoku Evrope sa temperaturom i do 28 stepeni.

Na Balkanskom poluostrvu u danas sunčano i veoma toplo, dok se na severozaapdu, zapadu i jugozapadu poluostrva i u oblasti Jadrana očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskolvima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 14 stepeni na severozapadu do 28 stepeni na istoku poluostrva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA