Evo kada će sneg prestati da pada i do kada će trajati minus

Stanovnici ovih gradova da pripaze sutra na jutarnju poledicu

  • 0

Sneg koji već 24 sata pada širom Srbije neće stati sve dok pokrivač ne naraste i preko pola metra. Celog vikenda za sankanje i Sneška neće faliti materijala, jer se slabljenje padavina očekuje tek sutra sredinom dana.

U Beogradu će vejati ceo dan i noć. Snežni pokrivač će ove subote u višim delovima biti oko 25 centimetara, u nižim delovima grada i do 40. Pahulje će se prorediti sutra prepodne, ali će temperature tada i pasti. Dok će se najniže danas kretati oko nule, već u nedelju  prelaze u minus, koji se nastavlja i naredne sedmice.

U Beogradu sneg sve do srede Printskrin: RHMZ

Snežni pokrivač biće još viši u severnim delovima zemlje, gde dostiže i do pola metra, a u Banatu i oko 60 centimetara. Padavine će se smanjiti u nedelju, no u Vojvodini najhladniji neće biti vikend, već ponedeljak, kada će se u Novom Sadu dnevne temperature kretati do -2 do -6 stepeni Celzijusa.

Novi Sad najhladniji u ponedeljak Printskrin: RHMZ

U centračnim i istočnim delovima zemlje sneg će padati još jače tokom noći između subote i nedelje, a procenjuje se da će pokrivač biti od 20 do 40 centimetara.

U Boru, Zaječaru i Negotinu bi tokom noći sneg mogao da pređe u kišu, te bi stanovnici Timočke krajine sutra trebalo da obrate pažnju na jutarnju poledicu.

U Kragujevcu sneg ne planira da stane sve do ponedeljka, kada će se temperature spustiti na šesti podeok ispod nule, javlja RHMZ.

Kragujevac sa -6 u ponedeljak Printskrin: RHMZ

Ni u zapadnim predelima sneg već 24 sata nije stao. Ko trenutno na Zlatiboru traži zimsku idilu, imaće je na veoma niskim temperaturama, i to od -5 do -8 stepeni Celzijusa. Najtopliji dan u Zlatiborskom okrugu iduće nedelje biće u sredu,na svetog Nikolu, ali ne radujte se previše -  maksimalna temperatura biće svega -1 stepen.

Na Zlatiboru očekivano ledeno Printskrin: RHMZ

Sneg danas ne pada samo u južnim i jugoistočnim deloviima zemlje, te se stanovnici Niša i Prištine bore sa kišom, a ne sa pahuljama.

Od sutra sneg u Nišu Printskrin: RHMZ

Njima sneg stiže sutra i nastavlja se tokom nedelje, a najhladnije biće u ponedeljak sa minimalnom dnevnom temperaturom od -3 stepena u Nišu, odnosno -5 stepeni u Prištini.

U Nišu i Prištini kiša, pa sneg Printskrin: RHMZ

Video: Zaledila vam se vrata ili brava na kolima? Evo trika da ih otključate za sekund!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA