Evo šta sve možete da obiđete s najskupljom voznom kartom na svetu

Putovanje traje 53 dana, a karta iznosi 36.500 dolara i počinje u maju naredne godine. Putnici će obilaziti Ameriku, Kinu, Rusiju, Evropu, a interesovanje raste neverovatnom brzinom

  • 0

Britanska turistička agencija Grit Ril Džurnejs drži rekord kada je u pitanju najskuplja karta za voz na svetu i najduže putovanje vozom. Ovaj put traje 53 dana i za to vreme putnici će obići 3 kontinenta.

Da bi se vozili prvom klasom, turisti moraju izdvojiti 36.500 dolara. Putovanje koje traje 53 dana, počinje 18. maja 2015. godine.

- Do sada smo imali u ponudi prilično duga putovanja, ali nikada nije bilo baš ovakvih - rekao je Džulijan Aplejars iz Grit Ril Džurnejsa.

Putnici će, između ostalog, leteti avionom do Njujorka, a zatim provesti 20 dana putujući vozom po Severnoj Americi. Nakon Velikog kanjona, Los Anđelesa i San Franciska, leteće do Šangaja, a zatim i do Ksiana, Pekinga, Mongolije i Rusije.

Odatle će stići u Evropu gde će nastaviti svoje putovanje po Varšavi, Pragu, Beču, Insbruku i Veneciji a zatim se vraćaju u London.

- Za ovo eksluzivno putovanje koje traje 53 dana, već smo prodali prve karte. S ozbirom da je veliki broj ljudi zainteresovan, odlučili smo da broj putnika ograničimo na 25, kako bi zadržali originalnost ovog puta - rekao je Aplejard.

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA