TESTISI, NOS ILI PENIS? Evo gde najviše boli ujed pčele

Očigledno je da bol nakon ujeda nije isti na svakom delu tela. Upravo je to svojim bizarnim eksperimentom pokušao da utvrdi Majkl Smit, student postdipomac sa Univerziteta Kornel u Njujorku. On se mazao medom i merio intenzitet bola na 25 tačaka na telu

  • 4

Verovatno je svakog od vas nekada u životu ubola pčela. Bilo da vas je insekt ujeo u ruku, lice, nogu ili neki drugi deo tela u tom trenutku ste mislili da je bol nepodnošljiv i da pčela nije mogla da izabere nezgodnije mesto za ubod.

Ipak, očigledno je da bol nakon ujeda nije isti na svakom delu tela. Upravo je to svojim pomalo bizarnim eksperimentom pokušao da utvrdi Majkl Smit, student postdipomac sa Univerziteta Kornel u Njujorku.

Da bi otkrio gde najviše boli ubod pčele on je sproveo ozbiljan i potencijalno opasan eksperiment - odabrao 25 mesta na svom telu, koje je mazao medom i izazivao pčele da ga ubodu - pet puta dnevno punih 38 dana.

On je intenzitet bola merio na lestvici od nula do deset, a kontrolni ubod u podlakticu ocenio je sa peticom.

Pčele su ga ubadale u uši, nos, lobanju, gornju usnu, testise, penis, prste na rukama i nogama i na mnoga druga mesta. Na kraju je zaključio da je ubod u testise tek na četvrtom mestu sa ocenom intenziteta bola od 7 koju deli sa ujedima u obraz, dlan i pazuh.

Najbolniji ubod je po Bleku u nozdrve, koji je ocenio sa devetkom, dok je na njegovoj skali bola na drugom mestu ujed u gornju usnu (8,7) i ubod u penis (7,3)

- Ne bih želeo da me pčela ikada više ubode u nozdrvu. Kijao sam, suzile su mi oči i bolelo je najjače - rekao je Smit koji je na pitanje kako je došao na ideju da ga pčele ubadaju i u intimne delove tela rekao:

- Moguće je da vas ubode kada ste napolju i u šortsu. Zbog toga sam testirao i te delove - rekao je Smit.

S druge strane, prema njegovom eksperimentu, najmanje će vas boleti ako vas pčela ujede za nadlakticu, srednji prst na nozi ili u lobanju, a te ubode ocenio je za 2,3.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA