BODU SE U OČI I SEKU JEZIKE: Ovo je najbizarniji festival na svetu (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Tradicionalan festival, tokom kojeg se odvijaju ove fakirske predstave, održava se svake godine u indijskom gradu Ahmedabadu. Sufi muslimani na taj način pokazuju privrženost Islamu

  • 15

Verovali ili ne, ali ovi ljudi guranjem noževa i mačeva u svoja tela pokazuju prvrženost veri. Reč je o muslimanima iz Indije, takozvanim sufistima.

Tradicionalan festival, tokom kojeg se odvijaju ove fakirske predstave, održava se svake godine u gradu Ahmedabadu.

Ovaj marš održava se u čast i sećanje na Hazrata Pir Mehmuda Šah Bukarija, jednog od sufi propovednika.

Inače, pripadnici Sufisti su organizovani u različita bratstva i sestrinstva. Ta bratstva mogu da budu šiitska, sunitska, zajednička, ali mogu i da ne pripadaju nijednoj od te dve zajednice.

Ta bratstva uključuju i derviške redove i fakirski pokret. Sufizam insistira na unutrašnjem aspektu islama, odnosno usavršavanju vere i odricanju od ega, nasuprot insistiranju na pravnim aspektima islama.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pazarac

    6. maj 2014 | 14:38

    Pozdrav dobrim ljudima.Samo da obavestim sve citaoce ovoe rublike da ovo nema veze sa Islamom i muslimanima,da su ovo ''ljudi'' koji nemaju veze sa nama,a ni mi sa njihovom verom. Molim ljude da ne generalizuju stvari,a medije da ne predstavljaju vise Islam onakvim kakav nije,vec da pokazu svetu da ova vjera ima pozitivnih stvari.

  • hopkins

    6. maj 2014 | 14:37

    Ovo nema veze sa Islamom, ovo su neke sekte koje sebe zovu muslimanima.

  • Muslimanka

    6. maj 2014 | 14:54

    Ovo nema nikakve veze sa Islamom, ovo je cista glupost, ako postuju Kur'an, ovo oni ne trebaju raditi, ovo nisu muslimani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA