KOJA JE VAŠ FAVORIT? Ovo je pet najlepših slika Meseca (FOTO)

NASA je odabrala pet najlepših fotografija površine Meseca koje su zabeležene u proteklih pet godina i pozvala javnost da izglasa najlepšu

  • 2

NASA je pre pet godina lansirala Lunarni orbiter za izviđanje (LRO) koji je kružio oko Meseca i sve vreme slao na hiljade slika sa njegove površine. Svemirska agencija sada je odabrala pet najlepših fotografija sa površine Meseca i pozvala javnost da glasa za omiljenu.

NASA planira da otvori sajt pod nazivom "Mesec kao umetnost", a pobednička fotografija biće postavljana za naslovnu.

- Ova kolekcija slika publici će pružiti priliku da vide Mesec u potpuno novom svetlu, iz uglova koje je moguće snimiti samo izbliza, u različitim delovima elektromagnetnog spektra - rekla je Bruk Hsu naučnica sa Univerziteta za svemirska istraživanja u Merilendu.

Orbiter je lansiran 18. juna 2009. godine, a nakon četiri dana je uspešno ušao u orbitu. Slika sa najviše glasova biće izabrana ovog 18. juna, kada će ujedno biti prikazana kolekcija sa 24 fotografije.

- U proteklih pet godina Orbiter je pomoću fotografija koje je zabeležio ljudima omogućio uvid u istoriju Solarnog sistema i skrivene delove Meseca - rekao je Džon Keler, jedan od naučnika koji su radili na ovom projektu.

Za fotografiju koja se vama najviše dopada možete glasati na OVOM liku.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA