ALBINO KIT: Isplivala najređa vrsta morskog sisara (VIDEO)

Migalu je toliko popularan u Australiji, da propisi za dobrobit životinja u Kvinslednu uključuju posebnu klauzulu koja se odnosi samo na ovu vrstu

  • 3

Migalu, jedna od najređih vrsta kitova na svetu, uočen je u blizini obale Australije. Prvi put je primećen 1991. godine u Bajron Beju i dugo ostao jedini ikada dokumentovani beli sisar.

Migalu je toliko popularan na ovom podneblju, da propisi za dobrobit životinja u Kvinslednu uključuju posebnu klauzulu koja se odnosi samo na ovu vrstu. Klauzula podrazumeva njihovu dodatnu zaštitu.

Oskar Peterson, osnivač istraživačkog centra "Beli kit" kaže da se ovo pojavljivanje savršeno poklapa sa Migaluovim obrascima napuštanja istočne obale Australije.

- Tačno znamo gde bi mogao da se pojavi u poslednjoj nedelji juna i prvoj nedelji jula - izjavio je Peterson.

On smatra da nije teško uočiti ga, ukoliko on želi da bude primećen, međutim ona nema "javni nastup" svake godine. Dešavalo se da jednostavno nestane i da ga godinama niko ne uoči, a onda se samo iznenada pojavi.

Veruje se da je reč o albino kitu, iako stručnjaci ne žele još uvek da zvanično potvrde svoje sumnje.

Migalu je do 2011. godine bio tretiran kao jedini albino kit na svetu, sve dok se nije pojavio Migalu Junior, iako još uvek nije utvrđeno da li među nima postoji porodična veza.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA