ZADIVLJUJUĆE: Pogledajte kako Rusija blješti iz kosmosa (FOTO)

Na fotografiji se ističe tanka zelena linija "Aurore borealis", odnosno severne svetlosti. Neposredno iznad Aurore zabeležen je Mesec u obliku belog diska, a plavo-bela linija duž ivice Zemlje predstavlja slabo emitovanje svetlosti iz atmosfere

  • 3

NASA je objavila fotografiju Rusije iz svemira, koju su napravili astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Fotografija pod nazivom ISS039-E-9160 zabeležena je digitalnim foto-aparatom "Nikon D3S", objektivom od 31 milimetar, a potom obrađena kako bi se pojačao kontrast i time istakla igra svetlosti.

Na fotografiji se ističe tanka zelena linija "Aurore borealis", odnosno severne svetlosti. Neposredno iznad Aurore zabeležen je Mesec u obliku belog diska.

Plavo-bela linija duž ivice Zemlje predstavlja slabo emitovanje svetlosti iz atmosfere. Ruska prestonica, Moskva, izgleda kao bljesak, a zrakasto raspoređenu svetlost formiraju osvetljenje i vozila na autoputevima.

Fotografija obuhvata i Nižnji Novgorod, koji se nalazi oko 400 kilometara od Moskve, zatim Sankt Peterburg 625 kilometara dalje i glavni grad Finske, Helsinki.

Međunarodna svemirska stanica podržava i finansira ovakve akcije, budući da su sve fotografije nastale u svemiru od velikog značaja za nauku, ali i za javnost jer su svima dostupne na internetu.

(Telegraf.rs / Izvor: Nasa.gov)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Милорад сомборац

    26. jun 2014 | 00:08

    Вољена Русијо! Србија, најлепша, обожавана, божанска, а за њом Ти, мајко Русијо!

  • dj mandik

    25. jun 2014 | 23:39

    ZIVJELA BRATSKA RUSIJA ! <3

  • Hadzi

    26. jun 2014 | 09:54

    aooooooo svaka cast, evo rusofili su se istopili od srece...hahahahah :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA