Sat na zgradi bolivijskog parlamenta pokazuje vreme unazad!

- Ova promena ukazuje na potrebu da se jednom stavi tačka na nepravde Severa tako što će na Jugu biti uspostavljen novi svetski poredak - rekao je Marselo Elio, predsednik donjeg doma

  • 2

Sat na zgradi bolivijskog parlamenta, koja se nalazi na centralnom trgu u La Pazu, odnedavno pokazuje vreme unazad, s leva na desno, sa obrnuto postavljenim brojevima, u znak poštovanja prema identitetu južnih naroda, saopštile su lokalne vlasti.

 

Kako prenosi AFP, novi bronzani časovnik zamenio je stari sat sa rimskim brojevima koji je bio jedini ornament na skupštinskoj palati koja je podignuta 1905.

 

- Obrnuti sat pokazuje da je za nas Sever na Jugu. Ova promena ukazuje na potrebu da se jednom stavi tačka na nepravde Severa tako što će na Jugu biti uspostavljen novi svetski poredak - poručio je putem Tvitera Marselo Elio, predsednik donjeg doma.

 

 

Ministar inostranih poslova David Čokehuanka, koji i sam već neko vreme nosi ručni "južnjački sat" upitao se zašto bismo uvek morali da se povinujemo ustaljenim normama.

 

Ipak, ne slažu se svi sa ovom idejom.

 

- Ako žele da pošalju poruku da je zemlja krenula u novom pravcu, onda to moraju jasno da kažu, jer ljudi koji prolaze trgom misle da je reč o zabuni, greški - rekao je Franc Galjarsa, čistač cipela koji radi na trgu Muriljo.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA