LUDI TOBOGAN: Ko sme, leteće 105 kilometara na sat! (FOTO) (VIDEO)

Vodeni tobogan Farukt je u aprilu dobio sertifikat Ginisove knjige rekorda kao najviši tobogan na svetu. Posetioci će se spuštati niz 50 metara visoku atrakciju

  • 3

Kada se najveći vodeni tobogan na svetu bude otvorio za javnost, biće to apsolutno zastrašujuće iskustvo. Kao dokaz tome je i video-snimak u kojem možemo da vidimo kako će spuštanje ovim toboganom da izgleda.

Farukt, što na nemačkom znači lud, je naziv ovog tobogana koji će posetioce spuštati niz 50 metara uz brzinu od 105 kilometara na sat, kao da skaču sa Nijagarinih vodopada.

Dodatni strah izazivaće i činjenica da je otvaranje parka u Kanzas Sitiju odloženo već treći put, zbog problema sa sastavom prevoza do samog vrha tobogana. Ova atrakcija je trebala da se otvori u maju, ali će otvaranje ipak biti ovog meseca.

Suvlasnik parka, Džef Henri, spuštanje niz tobogan je uporedio sa skokom s vrha nebodera i dodao da je ovo najstrašnija stvar koju je učinio u životu.

On i dizajner, Džon Skuli, su pustili snimak njihove test vožnje niz ovu "ludu" atrakciju. Dizajneru je spust predstavljao "ekstremno uzbuđenje".

- Postoji 3 sekunde slobodnog pada pre nego što se vas "lansira" u bestežinsko stanje na nekoliko sekundi, a onda vas vrati na stazu - priča Skuli.

Farukt je u aprilu dobio sertifikat kao najviši tobogan na svetu od Ginisove knjige rekorda.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sudija Dred

    7. jul 2014 | 22:28

    U.ro bih se iskreno,probao sam manje visine i zaje.ano je ko ne voli visinu kao npr ja.

  • Munja

    8. jul 2014 | 02:23

    Strasnije uci u zatvoren tobogan, narocito oni koji jos imaju svetlosne linije na par mesta. Ovo izgleda samo kao da strasno, ali nije.

  • Djoka

    7. jul 2014 | 21:56

    Ja toliko vozim bajs na nizbrdici. O kolima da ne pričam. :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA