Gugl mapa prikazivala da restoran ne radi, vlasnik zbog toga bankrotirao!

Vlasnik restorana "Srpska kruna" u Virdžiniji odlučio je da tuži Gugl jer je na njihovom servisu Gugl mape godinama stajalo pogrešno radni vreme, što je dovelo do velikog pada gostiju

  • 6

Restoran "Srpska kruna" u Virdžiniji stavio je katanac na vrata posle 40 godina uspešnog rada na istoj lokaciji, i to "zahvaljujući" Guglu.

Restoran je bio poznat po ekskluzivnim jelima od mesa kengura i konja. Međutim, vlasnik restorana Rene Bertanja (74) tvrdi da je odjednom, pre dve godine, došlo do značajnog pada gostiju, i to do 75 odsto tokom vikenda. Kako bi se izborio sa gubicima, najpre je počeo da otpušta osoblje, ali je na kraju morao da skroz zatvori restoran.

- Jednog dana pozvao me jedan od mojih redovnih gostiju i pitao: "Zašto ne radite subotom, nedeljom i ponedeljkom. Šta se dešava?" Tada sam saznao da, kada se na Gugl mapama ukuca ime mog restorana, pojavljuje se obaveštenje da restoran ne radi vikendom i ponedeljkom - kaže Bertanja.

Iako je on angažovao stručnjaka kako bi promenio radno vreme na Gugl mapama, šteta je već bila napravljena i 2013. godine u aprilu, Srpska kruna je zatvorena. Ipak, Bertanja je odlučio da tuži Gugl i traži odštetu jer je zbog njihove greške došlo do značajnoj opadanja mušterija, što je dovelo i do zatvaranja.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Poroci

    7. jul 2014 | 20:28

    E od tolikih restorana bas nasem da se ovo desi...i onda kazu da su Srbi optereceni teorijama zavere. Previse "slucajnosti".

  • pazarac

    8. jul 2014 | 07:29

    sprema meso od kengura. pravi srpski specijalitet.

  • Munja

    8. jul 2014 | 02:28

    Kazu „dobar glas daleko se cuje". A restoran verovatno nije dobar pa zato i malo gostiju. Odmah google ne valja, sta da ne postoji google.? Stalni gosti bih znali radno vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA