CAR: Filipinac šiša beskućnike na ulicama Njujorka (FOTO) (VIDEO)

Popularni njujorški frizer sa Filipina je od maja 2012. svake nedelje u potrazi za beskućnicima kojima je potrebno šišanje i brijanje

  • 2

Frizer Mark Bustos, frizer koji radi u luksuznom salonu u Njujorku,odlučio je da učini dobro delo, izašao na ulicu i ošišao nekoliko beskućnika. Dve godine kasnije, njegova humanost ne jenjava.

Bustos je od maja 2012. svake nedelje u potrazi za beskućnicima kojima je potrebno šišanje i brijanje. Ovu tradiciju doneo sa Filipina, gde je vlasniku salona platio da mu dozvoli da šiša siromašnu decu.

- Pomoći nekome je tako dobar osećaj, da sam odlučio da malo pozitivne energije donesem i u Njujork - izjavio je ovaj humani frizer.

Ukoliko je osoba kojoj ponudi šišanje zainteresovana, Bustos se potrudi da uradi posao najbolje što ume. Tokom dana obično sredi šest beskućnika.

Kako i sam kaže, šišanje jeste malo banalna stvar i mogu svi ti ljudi da prežive i bez toga, ali njima to uliva samopouzdanje i nekima simbolizuje novi početak.

Posebno ga je ganuo komentar jednog beskućnika, nakon što ga je Bustos pitao šta bi on želeo. Njegov odgovor bio je "Niko me nikada ne pita šta želim, obično dobijem samo ostatke".

I ko bi nakon ovakvih reakcija prestao da čini dobra dela?

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bob Rock

    21. avgust 2014 | 17:42

    Ovaj beskucnik na drugoj slici u plavoj kosulji bi mogao u holivud bez problema

  • Prof.Biologije

    22. avgust 2014 | 07:03

    Frizer zna njihovu muku, jer je i sam bio bez prokletog novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA