KAO DA PADATE SA NEBODERA: Ovo je najstrašniji ziplajn na svetu (VIDEO)

Ziplajn je zapravo sajla koja povezuje dva predela. Nastao je iz potrebe stanovnika planinskih oblasti da pređu preko reka i klanac. Ipak, poslednjih godina adrenalinski zavisnici ga koriste i u urbanim zonama. Jedan takav se nalazi u Panama sitiju

  • 4

Samo za hrabre! U Panama sitiju, nalazi se sigurno najstrašniji ziplajn na svetu, a kako izgleda spuštanje sa njega možete videti u videu ispod.

Inače, ziplajn je zapravo sajla koja povezuje dva objekta. Nastao je iz potrebe stanovnika planinskih oblasti da pređu preko reka i klanaca gde nije bilo moguće izgraditi mostove.

Ipak, u poslednjih dvadesetak godina dobio je i svoju sportsko-rekreativnu primenu. Postupak je jednostavan, sajla se postavi između dva objekta, u naseljenim mestima su obično zgrade, dok su u ruralnim predelima vrhovi.

Klip iz Paname delo je Devina Grahama, adrenalinskog zavisnika koji se sa još šestoricom svojih prijatelja i profesionalnih BASE džampera, spuštao sa 213 metara visoke zgrade najvećim urbanim ziplajnom.

Negde na pola puta, otvorili su padobrane i spustili se na tlo.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • deftones

    24. avgust 2014 | 17:09

    AAUHH SVAKA IM CAST IMAJU HRABROST

  • bandera

    24. avgust 2014 | 17:07

    u 2:21 padobran zakcinje stub sa svetiljkama i rusi ga... pomalo BAHATO

  • xxx

    24. avgust 2014 | 15:56

    Devin Graham je inace producent, ne adrenalinski zavisnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA