MISTERIOZNE PRIČE: Bio je narkoman sa čudesnim darom, a onda je morao da bira da li će spasiti nedužnu decu ili sebe!

Šta biste vi uradili kada bi znali da imate dar da spašavate živote ljudi? Da li bi ga koristili i u situaciji kada znate da možete zbog toga izgubiti i svoj život?

  • 19

U današnje vreme bolesti zavisnosti predstavljaju ozbiljan problem u društvu, razaraju kako pojedince, tako i njihove porodice. Međutim, jedan čovek je dobio neobičan dar, koji ga je stavio u situacija da bira između svog života i života drugih ljudi.

Kao dugogodišnji zavisnik, ostao je bez svih i svega. U prvo vreme ga je to tištilo, ali se brzo navikao na to da je ostao sam. Zapravo, i nije bio sam, imao je svoj porok. U stvari, svog gospodara - heroin. Pre samo nekoliko godina imao je sve što bi prosečan čovek mogao da poželi, ali nije imao "dar" koji ima danas.

Želeo je da prestane.  Bio je svestan u kojoj meri ga sve to uništava i da mu se život rapidno približava kraju, ali kao da nije mogao protiv toga. Na trenutke je izgledalo kao da nije mario, ali nije bilo tako.

Imao je dar koji ni jedan drugi čovek nije imao - mogao je da izleči bilo koga od bilo kakve bolesti i mogao je spašava ljudske živote svojim rukama, ali samo dok je "urađen". U prvo vreme nije znao za to, "dar" je otkrio tek kasnije, kada je ostao sasvim sam.

Jednom prilikom je, već uveliko "urađen", naleteo na devojku koja je pala sa skutera i imala je otvoren prelom. Prišao je i obema rukama jako pritisnuo potkolenicu dok Hitna pomoć nije stiga. Kada su stigli i kada je pomerio ruku, rana je zarasla i preloma više nije bilo.

Posle nekoliko pokušaja, shvatio je da "čist" ne može da uradi to što je uradio tada, kao i da dar funkcioniše samo kada je "urađen". Za to nije smeo da kaže nikome, a niko mu ni ne bi verovao. Spasao je mnogo života, istovremeno uništavajući svoj.

Kada mu se zdravlje pogoršalo i kada je bio veoma blizu smrti, posle reanimacije mu je rečeno da svaki sledeći "fiks" može biti poguban po njega, to jest, može mu biti poslednji. Zato je odlučio da se "skine", ipak je shvatio da voli svoj život više od droge.

Bio je "čist" skoro godinu dana, tačnije 11 meseci i 17 dana. Bio je sunčan dan, a on je šetao kroz svoj stari kraj, bio je baš ispred dilerove zgrade, video ga je na terasi i otpozdravio ga. Počeo je da razmišlja kako je do samo par meseci bio u njegovom stanu svakoga dana, po više puta na dan, brinući samo o tome kako će da se "sredi" i uradi toga dana.

Onda je iza njega začuo strahovit tresak, pogledao se i video da se školski autobus sudario sa kamionetom. Dim je počeo da kulja, vatra se rasplamsavala, a krici dece iz autobusa su bili sve jači i jači. Znao je odmah da nema vremena za dolazak Hitne pomoći. Okrenuo se i pogledao u pravcu dilerove zgrade. On je stajao na terasi, smeškao se i samo mu namignuo. Duboko je uzdahnuo i razmislio o svom sledećem koraku....

Sudar tri gradska autobusa u Beogradu

Šta biste vi uradili da ste na njegovom mestu? Da li bi rizikovali svoj život da bi spasli živote nepoznatih ljudi? Vaš nastavak priče  i vaše mišljenje možete ostaviti u komentarima.

Ako vam se dopala ova pričam možete pročitati i - Da možete da uradite za jedan dan šta god poželite i da ga posle resetujete, šta bi to bilo?, Morao je da odluči da li će ubiti brata ili osam nedužnih ljudi. Šta biste vi uradili? i Mislio je da je ušao u sasvim običnu radnju, ali ono što ga je unutra sačekalo u potpunosti je promenilo njegov život.

**Ova priča je fikcija, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.**

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA