NAJVEĆI NERADNIK NA SVETU: Bio na lažnom bolovanju 35 godina, pa otišao direktno u penziju!

Rudar iz Italije Karlo Kani uspeo je uz pomoć lekara da prevari državu. On je od 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio "bolestan"

  • 15

Srbi su amateri za Italijane, kad je reč o “muljanju” sa bolovanjem. Živi dokaz za ovu tvrdnju je rudar Karlo Kani, koji je 1980. godine otišao na bolovanje, i to zbog klaustrofobije! Sa bolovaanja se nikad nije ni vratio na posao.

Karlo je, naime, direktno sa bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Da sve bude gore, on jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

Rudarstvo mi se nikad nije svidelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi mnogo lekari pomogli – rekao je Karlo.

Karlo je, tokom 35 godina, koristio razne izgovore kako bi produžio bolovanje – od početne klaustrofobije, preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

- Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u poslednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa – priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na državni budžet.

(Telegraf.rs / Izvor. dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Страхиња

    22. oktobar 2014 | 16:43

    U nasoj skupstini vecina ne radi nista i bez bolovanja.

  • Mile

    22. oktobar 2014 | 17:17

    Ovaj se takoreci dzaba i rodio,mada rudnik je rudnik,nije lako tamo dole!!!

  • Сима

    22. oktobar 2014 | 18:23

    Аматер!Па ми имамо пензионера-заштићеног сведока који је са 29 година отишао у пензију али не година стажа него ГОДИНА ЖИВОТА!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA